Ton Veraart

Ton zal op plek acht staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

  • 64 jaar
  • Vlissingen

Al van jongs af ben ik politiek geïnteresseerd en actief.  De afgelopen 4 jaar was ik Fractievoorzitter in Provinciale Staten van Zeeland.  In Zeeland gaat de Provincie ook echt over belangrijke onderwerpen zoals openbaar vervoer, wegen, economie, havens, energiebeleid, natuur en cultuur. Allemaal onderwerpen waar we in Zeeland, bij gebrek aan grote steden, als provinciebestuur over gaan en daarnaast bemoeien we ons ook nog met veiligheid, zorg en onderwijs omdat dat belangrijke onderwerpen zijn die in Zeeland niet passen bij de kleine gemeenten.  Als lijsttrekker en hopelijk straks als Statenlid vind ik dit de belangrijkste speerpunten:

– De energie transitie moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom maken wij 500 miljoen euro vrij voor innovatie t.b.v. energie transitie en circulaire economie.

– Elektrisch rijden wordt in Zeeland mogelijk door uitbreiding van laadpalen en ondersteuning bij de aanschaf van een elektrische auto.

– Zeeland is prachtig en dat moet vooral zo blijven, dus geen bebouwing in kustgebieden.

– De Zeeuwse economie heeft behoefte aan meer arbeidskrachten, zowel voor korte als lange duur. Iedereen is welkom om Zeeland te komen versterken en dus moet iedereen ook goed kunnen wonen.

– De grens met Vlaanderen blijft een enorme hindernis, daarom zetten wij ons in voor het wegnemen van belemmeringen voor het werken over de grens en ook maken we ons sterk voor samenwerken met Vlaanderen op het gebied van zorg, onderwijs en cultuur.

Er is nog veel meer te vertellen over wat Zeeland nodig heeft. Kijk ook op mijn social media of mail naar [email protected]

KIES VOOR DE TOEKOMST!