Maya Kallen

  • 31 jaar
  • Maasbree
  • Venlo
  • Zij/haar

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Allereerst wil ik het systeem veranderen zodat duurzaam en gezond gedrag de norm wordt. Een voorbeeld is de gezonde, vegetarische schoolkantine waarbij het grootste aanbod bestaat uit fruit en groente. Natuurlijk kunnen mensen nog steeds kiezen voor de minder gezonde keuze, maar dit is niet de standaard optie.
  • Daarnaast zou ik keuzes willen maken over hoe wij onze fysieke ruimte inrichten. Uit onderzoek blijkt dat een groene leefomgeving onze mentale gezondheid verbeterd. Zo herstellen mensen sneller na een operatie als ze uitkijken op groen. Daarom zou ik onze straten willen vergroenen en klimaatbestendig willen maken, waarbij de auto minder dominant aanwezig is en er ruimte is voor mensen om elkaar te treffen in het groen.
  • Tot slot zou ik als raadslid bovenstaande met de mensen samen willen realiseren. Er zijn genoeg mensen binnen onze gemeente met mooie ideeën. Met hen wil ik daarom de gezamenlijke doelen bereiken. Samenwerking staat hierin voorop.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het zwarte water. Sinds de corona-crisis ben ik samen met mijn vriend vogelspotter. Het zwarte water is een mooie plek om vogels te spotten. Door het spotten van vogels beleef je de mooie natuur nog beter. Mijn wensvogel voor het zwarte water is de zwarte specht.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het vergroenen van plekken binnen de gemeente om zo de gezondheid van mensen en van dieren te bevorderen.

Daarnaast denk ik dat het van belang is dat ook mensen met een minder grote portemonnee gezonde en duurzame keuzes moeten kunnen maken. Uit onderzoek blijkt dat mensen met geldproblemen minder gezonde keuzes kunnen maken doordat ze andere problemen hebben. Deze groep mensen dient daarom geholpen te worden met hun problemen, in plaats van het vergroten van hun schulden, zodat zij op die manier ook gezonde en duurzame keuzes kunnen maken. Hierdoor zorgen we voor kansengelijkheid.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij waar iedereen er mag, nieuwe ideeën welkom zijn en waarbij respect ontzettend belangrijk is.