Samen verder komen

Na de verkiezingen van afgelopen maart sprong ik letterlijk een gat in de lucht. Gekscherend word ik nog steeds in het gemeentehuis weleens ‘kangoeroe’ genoemd. Het voelt als enorme eer om met voorkeursstemmen gekozen te worden voor de gemeenteraad. Tegelijkertijd brengt het ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee.  Zeker als een van de jongste in de raad, als een van de drie raadsleden uit Velserbroek. Mijn naam is Lucas Boelé, raadslid namens D66 Velsen, 23 jaar oud, geboren en getogen in mijn dorp, Velserbroek.

Betrokken, bevlogen en benaderbaar. Dat zijn voor mij de komende tijd mijn kernwoorden in de raad. Betrokken in de samenleving door zichtbaar en benaderbaar te zijn. In gesprek zijn, dat is voor mij de kern van politiek. De samenleving zijn wij niet als individuen. De samenleving vormen wij samen. Wij hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om niemand achter ons te laten. Ook het inzetten voor de maatschappij om ons heen door bijvoorbeeld vrijwilliger te zijn bij de lokale vereniging of als burgerhulpverlener. Die betrokkenheid bij de maatschappij die past bij mij.

De komende periode staan wij als gemeente voor grote uitdagingen. Op het gebied van sport, wonen, veiligheid, zorg en onderwijs. Problematiek waar iedereen iets van merkt. Ook ik zie om mij heen jongeren die noodgedwongen langer thuis wonen, omdat er geen bereikbare woning beschikbaar is. Ouderen die in de avond niet altijd meer over straat durven. Huishoudens die moeite hebben om aan het einde van de maand rond te komen. Kinderen die vanwege financiële overwegingen niet kunnen sporten. Uitdagingen die wij samen moeten aanpakken, waarbij een speciale opdracht ligt voor ons als gemeenteraad.

Het is daarom belangrijk om dingen te regelen voor onze prachtige gemeente. Sportverenigingen betalen volgend jaar bijvoorbeeld mede dankzij het samenwerken in de raad geen verhoogde huur. Ook is er volgend jaar een voortzetting van het regenboogbeleid. Het is belangrijk om samen te kijken naar de mogelijkheden en niet te stranden in je eigen gelijk, maar samen vooruit.

Het is alweer bijna december, een speciale maand. Zeker nu. Mocht hij langskomen, dan wens ik u allereerst een fijn Sinterklaasfeest. En ik hoop dat ik de komende periode samen met de gemeente en haar inwoners nog een sprong mag maken, want samen komen wij verder. 
Wilt u reageren of in gesprek dan sta ik daar graag voor open! Mijn e-mailadres is [email protected].