Oud-D66Velsen raadslid Hülya Kat kandidaat voor de Tweede Kamer

Oud D66-Velsen raadslid Hülya Kat wil de Tweede Kamer in en is door de D66 adviescommissie op plek 16 gezet. Hülya heeft nog altijd een sterke band met Velsen en wil daarom graag richting Velsen aangeven waarom zij de Tweede Kamer in wil. Leden van D66 kunnen nog hun mening geven over de Tweede Kamer lijst. D66Velsen beveelt de leden van harte aan om Hülya op een hoge plek te zetten. Zij geeft hierbij zelf een toelichting van haarzelf en haar motivatie:

”Sinds 2009 ben ik actief als D66’er voor een praktische en resultaatgerichte (lokale) politiek om mensen in staat te stellen hun eigen keuzes te maken. Mijn ervaring als volksvertegenwoordiger heb ik mogen opdoen in de gemeente Velsen. Van 2010 tot 2018 was ik raadslid en heb ik met een fantastische en stabiele fractie mogen inzetten voor een sociaal en liberaal gemeente mét kansen voor iedereen. Met een positief-kritische houding hebben wij samengewerkt aan meer vertrouwen en transparantie. Ik heb mij mogen inzetten om een waardevolle bijdrage te leveren aan het bestrijden van huiselijk geweld en (jeugd)werkloosheid. Tevens heb ik gepleit voor het gebruik van open data, toestaan van gereguleerd wietteelt, aandacht voor gewortelde asielkinderen, inzetten van social return, aandacht voor verwarde personen en de veiligheid van de Velsertunnel. Ook was ik voorzitter van het John van Dijk Fonds, een fonds om jongeren en politiek dichter bij elkaar te brengen.

Als regiobestuurslid van D66 Noord-Holland heb ik ervaring opgedaan om een verbindende schakel te zijn tussen verschillende opvattingen zodat D66’ers elkaar op de verschillende niveaus elkaar daadwerkelijk kunnen versterken. Als oud-voorzitter van de IJmondcommissie wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om regionale samenwerking juist nu voorop te stellen. Om in de IJmond en Metropoolregio Amsterdam te zorgen voor een krachtige en transparante regio waarbij dialoog, vertrouwen en verbinden de basisvoorwaarden zijn om politiek resultaat te boeken. Dit is nodig voor behoud van de werkgelegenheid in de regio, voor een gezondere leefomgeving en betere bereikbaarheid.

Ik ben geregeld in de gemeente Velsen te vinden, niet alleen vanwege familie en vrienden maar ook vanwege recreatieschap Spaarnwoude. Hoe belangrijk is het om te investeren in onze groene longen.

Waarom de Tweede Kamer? Schaamteloze uitruil tussen vluchtelingen, etnisch profileren bij de Belastingdienst en verrechtsing van het politieke klimaat, maakt dat het tijd is voor verantwoordelijke politiek: progressief en tolerant. Durf hebben om impopulaire maatregelen te nemen, het verschil durven maken en niet bang zijn daar kritiek op te krijgen. Als vrouw met een groot multicultureel bewustzijn probeer ik een brug te slaan tussen verschillende culturen en achtergronden.

Zolang kinderen met honger naar school gaan, een verwarde persoon niet de juist zorg ontvangt, Wilders het heeft over marokkanengif en woningbouw voor middeninkomens stokt, is D66 hard nodig voor een sterker en rechtvaardiger Nederland. Ik wil zorgdragen voor een behoorlijk bestuur die richting geeft en niet over maar mét de inwoners rechtvaardige beslissingen neemt. Dit op basis van zorgvuldigheid, vertrouwen en met oog voor de menselijke maat. D66 is een partij van de vooruitgang en dat groots denken en groots doen, heeft gezorgd voor mijn kandidatuur. Het is nu aan D66.”

Hülya Kat
Bekijk hier de complete D66 advieslijst