Marc Hillebrink nieuw raadslid D66Velsen

Marc Hillebrink zal de door het vertrek van Annette Baerveldt vrijgekomen zetel innemen. Hillebrink is eerder 12 jaar raadslid geweest en keert nu na een tussenpauze van twee jaar weer terug bij de partij. D66Velsen beoogt Hillebrink in de raadsvergadering van 30 januari te laten installeren.

“Uiteraard is het altijd moeilijk om iemand met de kwaliteit, kennis en netwerk als Annette te vervangen, maar we zijn blij dat Marc deze taak op zich wil nemen. Marc brengt onze fractie weer een heel ander netwerk, kennis en een nieuwe energie en zal vanwege zijn ruime ervaring meteen vol mee draaien als raadslid. We hebben er zin in om samen met Marc verder te werken aan onze doelen om Velsen nog socialer en groener te maken”, aldus fractievoorzitter Sander Smeets.

Hillebrink laat weten blij te zijn met deze mogelijkheid en zich graag voor Velsen in te willen zetten: “De afgelopen jaren heb ik mij met veel plezier ingezet voor maatschappelijke organisaties als het COC Kennemerland en Stichting Heerlijkheid Brederode, maar de politiek blijft toch kriebelen. Ik heb er veel plezier in om mij samen met de fractie van D66Velsen weer als raadslid in te zetten om te zorgen dat Velsen een gemeente is waar iedereen zichzelf kan zijn. Een gemeente waar iedereen de kansen krijgen die ze verdienen!”

Hillebrink zal zich namens de fractie van D66Velsen met name inzetten voor de portefeuilles sociale zaken, veiligheid, kunst en cultuur en dierenwelzijn.