Ewoud Kuin (nr. 6) over een circulaire economie

D66Velsen wil sterker inzetten op een circulaire economie, waarin grondstoffen zo goed mogelijk hergebruikt worden. Wij zetten in op (nog) beter afval scheiden, zodat de afvalstoffenheffing omlaag kan. Door hergebruik en repareren te stimuleren, voorkomen we dat spullen afval worden. Zo kan iedereen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van onze gemeente!

Ewoud Kuin is raadslid voor D66Velsen en staat op plek 6 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ewoud werkt bij Rijkswaterstaat aan een duurzame Noordzee. “Ik vind het belangrijk dat we goed omgaan met de aarde. Zorgen dat we afval zoveel mogelijk hergebruiken is onderdeel daarvan. Een recycletarief waarmee scheiden beloond wordt kan daarbij helpen, maar dan moet afvalscheiding wel makkelijk zijn en scherp gelet worden op afvaldumping. Een beter milieu en meer afval scheiden, daar zet ik mij voor in!”.

D66Velsen wil verduurzamen voor iedereen aantrekkelijk maken door aandacht te geven aan kostenbesparing. Woningbouwbedrijven en particulieren stimuleren we versneld huizen te isoleren zodat de gasrekening omlaag kan. Inwoners moeten kunnen participeren bij energieprojecten, zodat zij er ook van profiteren. We zorgen voor meer containers om afval te scheiden en dat die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo zorgt D66Velsen voor een beter milieu en loont het voor iedereen!

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.