D66Velsen reikt jaarlijkse Valentijnstaart uit aan de energiecoaches van Energiek Velsen

De fractie van D66Velsen heeft dinsdagochtend 14 februari de jaarlijkse Valentijnstaart uitgereikt aan de vrijwilligers van Energiek Velsen om hun te bedanken voor hun inzet. Energiek Velsen is een coöperatie van inwoners die andere inwoners helpen met verduurzaming van hun woning. Dat doen zij onder andere door het uitvoeren van warmtescans, met de inzet van vrijwillige energiecoaches en gezamenlijke inkoopacties. 

Duurzaamheid en energiearmoede

Juist in deze tijden van hoge energiekosten, leveren deze vrijwilligers een belangrijke bijdrage om energiearmoede te voorkomen. Dankzij hun inzet kunnen inwoners zelf gericht aan de slag met (eenvoudige) maatregelen voor energiebesparing. De goedkoopste en schoonste energie, is immers de energie die je niet onnodig verspilt. De gezamenlijke inkoopacties zorgen dat het verduurzamen van de eigen woning voor nog meer Velsenaren bereikbaar en betaalbaar is, zoals zonnepanelen of (hybride)warmtepompen. De inzet van Energiek Velsen helpt dus niet alleen bij het verduurzamen van onze gemeente, maar is ook goed voor de portemonnee van veel inwoners. Iedere eerste en derde dinsdag van de maand houden ze spreekuur in de bibliotheek van IJmuiden of Velserbroek.

De taart werd in ontvangst genomen door Willem Bastmeijer en Johan Werdmüller Von Elgg, twee van de vrijwillige energiecoaches van Energiek Velsen. Tijdens een bijeenkomst van alle vrijwilligers later op de avond delen zij de taart met andere energiecoaches.

Over de Valentijnstaart 

De Valentijnstaart is een jaarlijks initiatief van D66Velsen om een lokale vrijwilligersorganisatie in het zonnetje te zetten. Eerder kregen bijvoorbeeld al de vrijwilligers van het Pieter Vermeulen Museum, de buurtbus, het landgoed Beeckestijn, de Reddingsbrigade en de trandelaars van Velsen-Noord een taart op Valentijnsdag om hen te bedanken voor hun inzet. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze maatschappij! Zij zetten zich geheel belangeloos in voor een mooiere, prettigere en meer zorgzame samenleving.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.