Wim Aalbers

Beeld: D66 Veenendaal

Over mij

  • 64 jaar
  • Breukelen
  • Veenendaal
  • Hij/hem

Ik ben Veenendaler, niet geboren, maar op en af sinds 1975. Ik heb veel ervaring op strategisch niveau in marketing en communicatie. Langdurig ook als ondernemer.
In mijn vrije tijd was ik bestuurder in allerlei omgevingen (sport en maatschappelijk) en sinds kort in de lokale politiek. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en twee kleindochters. Ik lees en fiets veel en ik laat van me horen via mijn eigen blog en via twitter.

Waarom ik politiek actief ben

Ik geloof dat het nu meer dan ooit tijd is om actief te zijn voor een betere maatschappij. De democratie lijkt niet overal zo sterk te zijn als we altijd dachten en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Woorden en kritiek zijn er in overvloed. Er is behoefte aan meer deelname en inzet.

Waarom ik voor D66 kies

Het zit in de familie zeggen ze dan, maar anders dan met de paplepel. Ik stem al mijn leven lang op D66 en heb het doorgegeven en teruggekregen. Ik ben progressief, liberaal en ik geloof in een krachtig, vrij en sociaal Europa. Omdat het goed is voor ons en omdat het goed is voor de wereld. Ik loop niet graag voor een banier of een vlag, maar D66 is wél de partij waarbij ik me het meest thuis voel.

Wat extra aandacht nodig heeft in Veenendaal

Er gaat heel veel goed in Veenendaal. Ik denk aan het voorzieningenaanbod en aan ondernemende klimaat in het algemeen en ook op het gebied van sport en cultuur.
Ik denk wel dat we ruimhartiger kunnen zijn voor mensen die een achterstand hebben in mogelijkheden, zoals op het gebied van inkomen, wonen en onderwijs. Ik geloof in een samenleving – en zeker een overheid – die als uitgangspunt heeft dat ze mensen vertrouwt en betrekt.