Cas de Vries

Beeld: D66 Veenendaal

Fractiemedewerker

Over mij

  • 19 jaar
  • Veenendaal

Ik ben Cas de Vries, 18 jaar en ik studeer Politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik woon sinds mijn geboorte in Veenendaal en ben vaak aan het wandelen in de omgeving. Naast wandelen maak ik in mijn vrije tijd graag muziek; ik speel piano en cello.

Waarom ik politiek actief ben

De belangrijkste reden dat ik politiek actief ben is dat ik het erg leuk vind. We hebben een gezellig team en proberen samen een mooier Veenendaal te realiseren. Daarnaast is het leuk om de theorie die ik leer bij mijn studie toe te passen in de praktijk. Op school leer je uit een boek hoe je goed moet besturen, maar je leert natuurlijk veel meer wanneer je daadwerkelijk actief mee gaat doen. Dat is voor mij ook een belangrijke motivatie.

Waarom ik voor D66 kies

Er wordt natuurlijk vaak gezegd dat D66 de ‘studentenpartij’ is. Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. De partij heeft veel toekomstvisie, denk aan klimaat, wonen, de Europese Unie (EU) enzovoorts. Dat is de toekomst die wij als studenten onder anderen tegemoet gaan. Daarnaast hecht D66 enorm veel waarde aan vrijheid; dat is voor mij ook een belangrijk punt. Het is belangrijk om ons sterk te maken voor iedereen die het nodig heeft, maar degenen die dat niet nodig hebben vrij te laten in wat zij willen doen. De slogan draagt dat heel mooi uit: “Laat iedereen vrij maar niemand vallen.”

Wat extra aandacht nodig heeft in Veenendaal

Wat heeft volgens jou extra aandacht nodig in Veenendaal?
Als student wil ik mij natuurlijk sterk maken voor studenten en scholieren in Veenendaal. Die hebben naar mijn idee meer aandacht nodig van de gemeente. Momenteel is er een beperkt aantal studieplekken, dat wat mij betreft uitgebreid moet worden. Iedereen moet een plek hebben om te kunnen studeren. Ook zou de gemeente studenten en scholieren kunnen motiveren door bijvoorbeeld een prijs uit te reiken aan degenen met goede ideeën of concrete plannen voor de toekomst van Veenendaal.