Studentenbaan IT-Helpdeskmedewerker

Ben jij student en wil je naast je studie een interessante bijbaan op een boeiende plek? Dan is deze baan iets voor jou. Als student kun je op de momenten die voor jou werken ons IT-team ondersteunen. Vanuit deze rol beantwoord je vragen van D66’ers in het hele land over onze systemen.

Je steekt je handen uit de mouwen en leert snel. Je kunt anderen ondersteunen en houdt daarmee het serviceniveau van D66 hoog. Je hoeft zeker geen hardcore IT-er te zijn. Wel heb je er affiniteit mee en ben je communicatief vaardig: Je begrijpt techniek of leert dat snel, maar kunt dat vooral begrijpelijk overbrengen naar eindgebruiker (en kan zich in die eindgebruiker verplaatsen).

Je kan goed luisteren om de vraag zo goed mogelijk te begrijpen en je bent geduldig in je uitleg om de hulpvraag zo goed mogelijk op te lossen. Het werk dat je gaat doen is bijna alsof je je moeder, vader, opa, oma of buurman helpt met het installeren van een nieuwe telefoon of laptop.

Als helpdeskmedewerker vorm je samen met een collega helpdeskmedewerker, de projectmanager digitalisering en de applicatiebeheerder van het CRM het IT team van het Landelijk Bureau. Het IT team ondersteunt alle taken van het Landelijk Bureau waarbij een IT-component in het spel is.

Je werkzaamheden bij het team IT bestaan uit het geven van eerstelijns support aan leden of collega’s die een IT-probleem ervaren en hulp bij het oplossen daarvan nodig hebben. Ook ondersteun je het team in het verzorgen en bijhouden van gegevens in het CRM (Excel formules zijn jou niet vreemd) en test je nieuwe versies van ons ledenportaal. Je mailt, (video)belt of appt met leden en je directe collega’s om hun vragen van zo goed mogelijk te beantwoorden. Daarbij ben je ook telefonisch of in persoon een aanspreekpunt voor leden en je directe collega’s. Je werkt daarbij volgens de prioriteiten die in het team gezamenlijk bepaalt worden en op basis van de wensen uit de afdelingen en vereniging met betrekking tot (door)ontwikkeling van digitale middelen.

Je bent ook zijdelings betrokken bij verschillende IT projecten zoals websites, D66 apps, e-voting (verkiezingsmodules), API’s, updates van MijnD66, CRM, fundraisingtools en overige verenigingsprocessen die een IT component kennen.

Doordat we de komende maanden veel afdelingen gaan ondersteunen met het vernieuwen van de websites is jouw werk mede bepalend voor het succes bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Je kunt zelf je werktijden vormgeven. Dat kan om colleges heen, in de avonden en als je wilt kun je ook een deel van het werk in het weekend doen. Tijdens kantoortijden kan natuurlijk ook. Daarover maken we goede afspraken. Veel werk kun je ook vanuit huis doen.

We zoeken iemand voor 4 dagen (32 uur) per week. Het kan voorkomen dat je af en toe ook in de avonduren wordt ingezet, bijvoorbeeld bij een evenement. Ook zijn er twee keer per jaar grote congressen waarbij je inzet nodig is.

Ingangsdatum: per direct of in overleg. In eerste instantie bieden we een dienstverband voor 1 jaar

In ieder geval:
Flexibele en dienstverlenende instelling
Service- en oplossingsgericht denkvermogen
Goede beheersing van de Nederlandse taal
Collegialiteit
Aantoonbare kennis van en ervaring met IT(support)
Communicatief vaardig

Het is een pré als je beschikt over:
Analytisch vermogen
Verantwoordelijkheid
Ervaring met Microsoft Dynamics
Ervaring met WordPress en/of Umbraco
Ervaring met complexe Excel formules

Een unieke en gezellige werkplek in een team met ervaren collega’s; een bijzondere werkomgeving in hartje Den Haag en een mooie ervaring achter de schermen.  De functie is ingeschaald in schaal 8 van de BBRA (exacte schaal en trede afhankelijk van je werkervaring, het kan zijn dat we eerst een aanloopschaal hanteren). Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld, zoals een telefoon- en thuiswerkvergoeding, vers fruit op kantoor en optionele stoelmassage om de week (als de Covid-maatregelen het weer toelaten). Het Landelijk Bureau kent een eindejaarsuitkering en een reiskostenvergoeding op basis van OV en een pensioenregeling. Tijdelijk is er ook een thuiswerkvergoeding van kracht. Als je niet thuis werkt, werk je in een karakteristiek pand, waar met betrokken en enthousiaste collega’s hard wordt gewerkt, en waar zeker ook veel wordt gelachen.

Je solliciteert voor deze vacature via [email protected]/vanmierlostichting-2. Stuur in je mail een motivatie(brief) en je CV mee. Geef in je reactie in ieder geval aan in wanneer je kan beginnen en waarom je nu juist bij ons zou willen werken. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 20 oktober 2021. Een beknopte online screening (zoekopdracht met Google) maakt onderdeel uit van de procedure.