Aflevering 78: Rechtvaardigheid voor de regio

Op deze pagina vind je de laatste aflevering van onze Podcast Appèl. Hier luister je alle afleveringen van Podcast Appèl.

Podcast Appèl

Aflevering 78: Rechtvaardigheid voor de regio

De verschillen tussen Nederlandse regio’s zijn groot. Niet alleen qua landschap, dialect en cultuur, maar ook wat betreft kwaliteit van leven en kansen die inwoners hebben. In een aantal regio’s buiten de zogeheten “economische centrumgebieden” is de gezondheid slechter, het inkomen lager, de bereikbaarheid matig en het vertrouwen in de overheid minder. Mensen voelen zich er vaker onbegrepen en ongezien door de overheid en ervaren nauwelijks ondersteuning.

In een recente publicatie getiteld Elke regio telt! brachten drie adviesraden de aard en omvang van deze regionale verschillen in kaart, en deden zij aanbevelingen om de brede welvaart in alle Nederlandse regio’s te vergroten.

Over ongelijkheid tussen maar ook binnen regio’s praten we in deze aflevering van Appèl met Jantine Kriens, raadslid van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur; en Bettina Bock, hoogleraar inclusieve plattelandsontwikkeling aan Wageningen Universiteit en bijzonder hoogleraar bevolkingsdaling en leefbaarheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Presentatie: Suzanne van den Eynden en Daniël Schut

Beluister deze aflevering via Spotify
Beluister deze aflevering via Transistor.fm

Wil je meer afleveringen van onze podcast Appèl luisteren? Klik dan hier.

Beeld: Puck van den Berg