Aflevering 74: Wat is er aan de hand in de jeugdzorg?

Op deze pagina vind je de laatste aflevering van onze Podcast Appèl. Hier luister je alle afleveringen van Podcast Appèl.

Podcast Appèl

Aflevering 74: Wat is er aan de hand in de jeugdzorg?

Eindeloze wachtlijsten, personeelstekorten en gebrek aan geld: het gaat niet goed met de jeugdzorg. Volgens deskundigen faalt de overheid zelf in het beschermen van kwetsbare kinderen. Vooral de vraag naar lichtere vormen van Jeugdzorg is gegroeid: inmiddels maakt één op de acht kinderen gebruik van een vorm van Jeugdzorg – van dyslexietrainingen tot gesloten Jeugdzorg. Doordat er te weinig geld naar de Jeugdzorg gaat, ontbreekt het de toch al overbelaste hulpverleners tot hun eigen frustratie vaak aan tijd voor het leveren van de juiste zorg. Wat is er aan de hand in de jeugdzorg? Waarom zijn de problemen zo groot, en vooral: wat moet er gebeuren?

Hierover praten we in deze aflevering van Appèl met Olaf Prinsen, directeur van Jeugdzorg Nederland, en Leonieke Boendermaker, lector Jeugdzorg aan de Hogeschool van Amsterdam en bijzonder hoogleraar implementatievraagstukken in de jeugdzorg aan de Universiteit van Amsterdam.

Presentatie: Daniël Schut en Suzanne van den Eynden.

Beluister deze aflevering via Spotify
Beluister deze aflevering via Transistor.fm

Wil je meer afleveringen van onze podcast Appèl luisteren? Klik dan hier.

Beeld: Puck van den Berg