Aflevering 69: Waarom we worstelen met migratie

Op deze pagina vind je de laatste aflevering van onze Podcast Appèl. Hier luister je alle afleveringen van Podcast Appèl.

Podcast Appèl

Aflevering 69: Waarom we worstelen met migratie

Migratie en de opvang van vluchtelingen zijn verworden tot een permanente ‘crisis’. Sinds jaar en dag worstelt Nederland met de vraag of en hoe we mensen die op de vlucht zijn, een plek in de Nederlandse samenleving moeten geven. Dieptepunten in deze crisis, zoals bij aanmeldcentrum Ter Apel waar mensen door gebrek aan opvangplekken buiten moesten slapen, worden aangepakt met symptoombestrijding zoals een tijdelijke stop op gezinshereniging. Waarom hebben we zo’n moeite met de onderwerpen migratie, opvang en integratie? Hoe zit het met de rechten van vluchtelingen en hoe ziet rechtvaardige integratie eruit? Hierover praten we vandaag met rechtsfilosoof Tamar de Waal, universitair docent algemene rechtsleer aan de UvA. Ook is zij oprichter en voorzitter van stichting CIVIC, dat als doel heeft het verbeteren van het inburgeringsbeleid op basis van wetenschappelijke inzichten.

Te gast: Tamar de Waal, universitair docent algemene rechtsleer aan de UvA en oprichter en voorzitter van stichting CIVIC.

Presentatie: Daniël Schut

Beluister deze aflevering via Spotify
Beluister deze aflevering via Transistor.fm

Wil je meer afleveringen van onze podcast Appèl luisteren? Klik dan hier.

Beeld: Puck van den Berg