27 juni Pakhuis de Zwijger: Het sociale Europa
Zoektocht naar een nieuwe sociale agenda voor de Europese Unie

Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Met: Mendeltje van Keulen, Afke Groen, Kiza Magendane, Rens van Tilburg, Sara Murawski, Kim van Sparrentak, Ben Crum en Sven Schreurs.

De grote crises van deze tijd vragen om een nieuwe sociale agenda van de Europese Unie. Tijdens de eurocrisis stonden zuidelijke lidstaten onder grote druk om op hun sociale stelsels te bezuinigen. De economische gevolgen van de coronacrisis waren in sommige lidstaten veel groter dan in andere. De Russische aanval op Oekraïne maakt EU-lidstaten opnieuw bewust van het feit dat zij als blok moeten opereren. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. Door de gasreserve met elkaar te delen, bijvoorbeeld. Of door klimaatrechtvaardigheid te bevorderen in de energietransitie.
 
Hoe moet de Europese sociale agenda eruitzien? In dit interactieve programma leggen we hiervoor de basis, en denken we met experts én het publiek na over de rol die Nederland kan spelen.
 
Het programma is een initiatief van Progressief Cafe en de Mr. Hans van Mierlo Stichting en staat onder leiding van Kiza Magendane (Progressief Café) en Afke Groen (Van Mierlo Stichting).
 
Dit evenement is gratis te bezoeken. Reserveren doet u via de website van Pakhuis de Zwijger.