Marchantlezing 2020: Uprooting Capitalism

Dit jaar organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, haar 10e Marchantlezing Uprooting Capitalism in TivoliVredenburg. We bieden een aangepast programma aan in TivoliVredenburg op 4 september 2020. In de lezing bepleit Glen Weyl radicale hervorming van de vrije markt voor een eerlijke welvaartsverdeling en een meer representatieve democratie.  Weyl, politieke econoom en sociale technoloog aan het Microsoft Research Institute, schreef met Eric Posner het boek Radical Markets – Uprooting Capitalism and Democracy for a Just society (Princeton University Press 2018). Volgens The Economist een van de beste boeken uit 2018. Wired noemde Weyl een van de meest bepalende mensen op het gebied van technologie voor de komende 25 jaar. Bloomberg noemde hem een van de meest invloedrijke mensen van 2018. Weyl kan door corona-maatregelen niet reizen vanuit de Verenigde Staten en zal via livestream aanwezig zijn. 

A Next Generation Trailblazer” – Wired

Technologie-denker Marleen Stikker zal het co-referaat verzorgen. Ze is oprichter van Waag en publiceerde recent Het internet is stuk – maar we kunnen het repareren. Ook zal bestuurder, hoogleraar en voormalig D66-senator Alexander Rinnooy Kan een co-referaat houden. 

Praktische gegevens

Wanneer: Vrijdag 4 september Hoe laat: zaal open 18:45 uur aanvang 19:30 uur

Voertaal: Engels

Prijs: €15,00 (studenten: €12,50) 

Evenementen als de Marchantlezing kan de Mr. Hans van Mierlo Stichting alleen organiseren dankzij uw steun. Daarom heeft u bij de kaartverkoop de mogelijkheid tot het doen van een donatie. Zo maakt u de huidige en toekomstige Marchantlezingen mogelijk. Meer informatie over doneren vindt u hier.

Voor de thuisblijvers zal het volledige programma op 4 september via een gratis livestream te volgen zijn. We hopen op uw begrip voor deze aanpak. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met de Van Mierlo Stichting via [email protected].

Bezoekers die minder valide zijn, kunnen dit melden bij de de kassa van TivoliVredenburg via [email protected].