Blijf op de hoogte!

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer vinden over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Steun ons en help Nederland vooruit

Voorzitter en lid Geschillencollege (GC)

De huidig voorzitter zit aan het einde van zijn tweede termijn en is niet meer herkiesbaar. Daarnaast zijn er tussentijds drie vacatures vrij gekomen voor leden van het Geschillencollege.

Wie kan zich kandideren?

Leden die stemgerechtigd zijn en minimaal een half jaar lid kunnen zich kandideren via het kandidaatstellingsformulier. Kandideren kan tot uiterlijk maandag 12 februari, 14:00 uur. Leden die korter dan een half  jaar lid zijn kunnen tot uiterlijk twee dagen vóór sluiting van de kandidaatstellingstermijn dispensatie aanvragen bij het Landelijk Bestuur.

Over het college

Leden en partijorganen kunnen een beroep doen op het Geschillencollege als hun rechtspositie door een ander lid of ander partijorgaan geschaad wordt. Het Geschillencollege komt in wisselende samenstelling bijeen om een bindende uitspraak te doen. De frequentie is afhankelijk van het aantal beroepen.

Over de functie: Lid

Na het instellen van een beroep wordt op korte termijn een kamer bijeengeroepen. Een lid van het Geschillencollege is hierin flexibel en bereid om tijd in zijn/haar agenda beschikbaar te maken.

Een lid van het Geschillencollege:

  • heeft politieke sensitiviteit;
  • kan goed onderhandelen;
  • heeft visie;
  • is besluitvaardig;
  • is netwerkgericht;
  • beschikt over een goed analytisch vermogen;
  • heeft bij voorkeur een juridische achtergrond.

Leden en partijorganen kunnen een beroep doen op het Geschillencollege als hun rechtspositie door een ander lid of ander partijorgaan geschaad wordt. Het Geschillencollege komt in wisselende samenstelling bijeen om een bindende uitspraak te doen. De frequentie is afhankelijk van het aantal beroepen. Een voorzitter van het Geschillencollege heeft affiniteit met reglementen en ervaring opgedaan binnen de vereniging. Bij voorkeur heeft hij een juridische achtergrond.

Voorzitter van het Geschillencollege

De voorzitter is het aanspreekpunt richting Landelijk Bestuur en zit de vergadering van de College voor. Verder bepaalt de voorzitter bij ontvangst van een beroep of deze in behandeling genomen dient te worden. Hij/zij kan eventueel nog een bemiddelingspoging ondernemen.

Voor meer informatie over de vacature en/of werkwijze kunt u contact opnemen met het Geschillencollege via 070-3566066 of een mail sturen aan geschillencollege@d66.nl

 

Laatst gewijzigd op 11 januari 2018