Vacature officemedewerker – D66 Utrecht

Ben je geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen in de stad en houd je van Utrecht? Dan ben jij misschien de juiste match voor ons!  
 
De fractie is op zoek naar een nieuwe parttime officemedewerker om het team te versterken. 

Waar kom je terecht?

Je werkt vooral op het stadhuis in hartje Utrecht en af en toe vanuit huis. D66 is met acht zetels vertegenwoordigd in de Utrechtse gemeenteraad en maakt deel uit van de coalitie. Samen met twee fulltime medewerkers vorm je het fractiebureau en ondersteun je deze raadsleden. We zijn een hecht team en gaan jaarlijks op fractieweekend. Samen werken we aan een mooi en progressief Utrecht en laten we het sociaal-liberale geluid van D66 klinken in de gemeentepolitiek.

Wat ga je doen?

Als parttime fractiemedewerker ondersteun je de raadsleden op secretarieel en organisatorisch gebied. Je bereidt fractievergaderingen (o.a. documentatie) voor en je houdt de inbox en fractie-agenda bij. Je organiseert en bereidt bijeenkomsten, werkbezoeken en het fractieweekend voor.
Je bent primair verantwoordelijk voor het praktisch draaiende houden van de fractie. Maar afhangende van het aantal uur dat je gaat werken is er ook de mogelijkheid om op sommige inhoudelijke taken te ondersteunen of bijvoorbeeld mee te gaan op werkbezoek, mocht je dit leuk vinden.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een doener die in staat is om samen met collega’s het aanspreekpunt te zijn voor iedereen en die contact zoekt met onze gemeenteraadsleden. Je houdt van coördineren en organiseren en gaat zorgvuldig te werk. De baan is te combineren met bijvoorbeeld een studie en uren zijn in overleg flexibel inzetbaar. We verwachten wel dat je in elk geval op maandag beschikbaar bent.

Wat breng je mee en wat zijn je functie vereisten?

  • Je bewaart het overzicht, bent organisatorisch sterk en werkt zorgvuldig;
  • Je werkt zelfstandig en proactief;
  • Je bent communicatief sterk en legt makkelijk contact;
  • Je bent flexibel en vindt het niet erg om sporadisch een avond of een weekenddag te werken (dit komt een enkele keer voor);

En:

  • Je hebt affiniteit met het gedachtengoed van D66, en houdt van Utrecht;
  • Interesse in politiek en maatschappelijke vraagstukken;
  • Je bent je bewust van je politiek-bestuurlijke werkomgeving en kunt goed omgaan met gevoelige en vertrouwelijke informatie;

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Het is een leerzame werkomgeving waarbij je snel kennis maakt met de lokale politiek. Het betreft een dienstverband voor 16-24 uur per week met een looptijd van een jaar en uitzicht op verlenging. Je krijgt eerst een proeftijd van 1 maand. De startdatum is in overleg, en we bieden een passend salaris. We hopen dat je halverwege augustus kan beginnen.

Solliciteren dan kan tot en met 4 juni 2023 door een CV en een (korte) motivatiebrief te sturen naar: Venita Dada-Anthonij via d[email protected], onder vermelding van ‘Vacature officemedewerker – D66 Utrecht’. De eerste ronde gespreken zal plaatsvinden in de week van 12 juni 2023.
Heb je nog een vraag of wil je meer weten over de functie? Neem dan telefonisch contact op met Iris de Jonge telefonisch (0657170781) of via de mail ([email protected]).