D66: Snel aan de slag met Noordelijke Randweg Utrecht

D66-Tweede Kamerlid Matthijs Sienot wil dat Rijkswaterstaat samen met de gemeente en provincie Utrecht zo snel mogelijk aan de slag gaat met de aanpak van de Noordelijke Randweg Utrecht. Dit is belangrijk om het verkeer om de stad heen te leiden. Daardoor rijden er minder auto’s dwars door Utrecht.

Noodzakelijke investeringen

Veel infrastructuur rondom Utrecht is of wordt verbeterd, maar de noordkant nog niet. Sienot: “D66 wil dat automobilisten door kunnen rijden, Utrechters schone lucht inademen en mensen in Overvecht prettig kunnen wonen. Door op de Noordelijke Randweg Utrecht bijvoorbeeld te zorgen voor ongelijkvloerse kruisingen kunnen auto’s beter doorrijden en is er minder geluidsoverlast. D66 wil daar mee aan de slag.” Het voorstel van D66-Tweede Kamerlid Sienot om zo snel mogelijk een akkoord te sluiten over de noodzakelijke investeringen met de provincie en gemeente Utrecht zodat de Noordelijke Randweg kan worden verbeterd, is vandaag in de Tweede Kamer aangenomen.

Goed nieuws voor Utrecht en Overvecht

In het regeerakkoord is afgesproken dat deze belangrijke schakel in het Utrechtse wegennet wordt verbeterd. D66 Utrecht-lijsttrekker Klaas Verschuure is enthousiast: “Dit is goed nieuws voor de inwoners van Utrecht en Overvecht. Samen met onze fracties in de provincie en in de Tweede Kamer zorgen we er voor dat we minder in de file staan en de lucht schoner wordt! D66 krijgt het voor elkaar.”