Has Bakker

Maak kennis met Has
in dit korte filmpje!

Has Bakker - Beeld: D66 Utrecht

“Utrecht nog mooier, gezonder en rechtvaardiger maken, dat is mijn drive.”

  • 37 jaar
  • Utrecht West, Nieuw Engeland

Has maakt zich graag druk om de wereld om zich heen en welke keuzes we maken. Van huis uit heeft hij de liefde voor de politiek meegekregen. Dat áls je ideeën hebt over hoe het beter kan, je dan ook je best moet doen om hier een bijdrage aan te leveren. Met veel energie, ideeën en ervaring stelt hij zich kandidaat voor een nieuwe periode als raadslid.

Samen met zijn vrouw Dieuwke en twee zoons woont Has in Nieuw Engeland. Namens D66 voert Has momenteel het woord in de gemeenteraad over de financiën, sport, volksgezondheid en de lokale democratie van onze stad. “Wat ik leuk vind aan deze onderwerpen is dat het echt gaat over het leven, de gezondheid en de betrokkenheid van Utrechters. Het raakt ook aan een sterke overtuiging van mij: dat we het met elkaar moeten doen, samen maken we Utrecht. Bewoners, ondernemers, sportclubs, jongeren en de politiek. Samen bereiken we meer.”

Has zit vanaf 2017 in de gemeenteraad en heeft sindsdien de verschillende initiatieven genomen: “Trots ben ik op mijn initiatiefvoorstel over de Burgeragendering. Je kunt nu zelf heel makkelijk een onderwerp op de agenda krijgen. Ook het Utrechts Drugsmanifest over een beter en progressiever drugsbeleid, of het Aanvalsplan Sportzomer waarmee we Utrecht na de coronacrisis weer in beweging krijgen, zijn voorbeelden.”

Voor wie maak jij je hard?

Jonge ouders, sporters en initiatiefnemers die Utrecht graag mooier maken!

Wat is je lievelingsplek in Utrecht?

Rondom de Muntbrug in mijn eigen wijk West: het prachtige Merwedekanaal met haar roeiers, de gezellige drukte, de prachtige Munt en het groen van Park Oog in Al.

Wat is jouw favoriete boek?

‘De Ondergrondse Spoorweg’ van Colson Whitehead over een tot slaaf gemaakte vrouw die besluit te vluchten, vond ik aangrijpend, spannend en huiveringwekkend.