HeForShe-evenement Els Borst Netwerk

Beeld: D66

Beste mannen,

Al lang wordt de discussie gevoerd over dat er meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven moeten komen en dat er wat moet worden gedaan aan de ongelijkheid van vrouw en man op de werkvloer. Er zijn hierin al enkele mijlpalen behaald, maar het gaat nog erg langzaam.

Als mannen zijn wij natuurlijk in de unieke positie om hier iets aan te doen. Want als wij er iets van zeggen, worden we niet weggezet als schreeuwer of als emotioneel instabiel. Én daarnaast: als 85% van de bestuurders man is, dan zijn wij degenen die de sleutel in handen hebben. Als wij het willen, dan gebeurt het. Maar waarom gebeurt het nu dan toch niet? Willen we het niet? Of is het gewoon heel moeilijk?

En als je het als man dan belangrijk vindt dat er wat gebeurt voor meer gelijke rechten, wat is dan je rol hierin? Hoe meng je je in de discussie? En hoe verhoud je je tot het feit dat er ook een zekere kritiek uitgaat naar jou in je positie als man wanneer het gaat over wat er moet veranderen? Waren wij dan zo slecht?

Over deze onderwerpen gaan de mannen van het Els Borst Netwerk Utrecht graag met jullie in gesprek. Omdat wij er zelf van overtuigd zijn dat dit een probleem is van zowel vrouwen als mannen. Maar als wij daar iets mee moeten en willen, laten we dat dan samen doen en samen in gesprek gaan over wat dan precies en waar we tegenaan lopen.

EBN Utrecht organiseert daarom op 16 februari een HeForShe evenement. HeForShe, naar de campagne die Emma Watson zo’n tien jaar geleden startte, waarin zij ons mannen uitnodigde om mee te doen aan de discussie.

Wat gaan we doen? We gaan woensdag 16 februari ‘s avonds (20 uur) online met elkaar in gesprek over bovengenoemde onderwerpen. Hierin zal centraal staan ‘wat is onze rol als man in dit geheel?’. Er zal veel ruimte zijn voor het bespreken van je ervaringen en meningen. Het zou mooi zijn als we daarbij tot gezamenlijke ideeën en conclusies komen.

Dus: ben jij een man die gelijkheid ook belangrijk vindt en wil jij ook je bijdrage leveren in de overgang naar gelijkheid van man en vrouw op de werkvloer, maar weet je niet precies hoe? Of wil je gewoon eens kijken hoe andere mannen hierover denken? Meld je dan snel aan:

Lijkt ons leuk om met veel van jullie in gesprek te gaan en samen te zoeken naar onze rol. Hopelijk tot de 16e!

Groet, de mannen van het Els Borst Netwerk Utrecht