Els Borst Netwerk: Bezoek aan tentoonstelling De Nieuwe Vrouw

Op zondag 11 december organiseren het Els Borst Netwerk Utrecht, Den Haag en Rotterdam een bezoek aan de tentoonstelling De Nieuwe Vrouw in het Singer Laren. De expositie De Nieuwe Vrouw vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen, gereflecteerd in de Nederlandse kunst vanaf eind 19de eeuw. In de schijnwerpers staan vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen, collecties aanleggen, een sigaret opsteken, met hun korte (of lange) coupe flaneren of op de fiets springen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, die met conventies breken en grenzen verleggen. Na het bezoek is er nog alle ruimte om na te praten bij de afsluitende borrel.

Praktische info

We beginnen ons bezoek om 14.00 uur. Vanaf 15.00 verplaatsen we ons naar het borrelgedeelte van de tentoonstelling. 

De entreekosten voor de tentoonstelling zijn €15. Deze zijn voor eigen rekening ( gratis toegang met Museumjaarkaart, Vriendenloterijkaart of een Rembrandtkaart). De borrel wordt (deels) gefaciliteerd door het Els Borst Netwerk. 

Aanmelden

Er zijn maximaal 30 plekken. Meld je daarom snel aan via de knop hieronder!


Het museumbezoek is voor eigen rekening. Mocht je heel graag meewillen, maar helaas niet het budget beschikbaar hebben, neem dan contact met ons op. De borrel wordt (deels) gefaciliteerd door het EBN.