D-Café internationaal

Eind oktober gaan we op studiereis naar Vilnius in Litouwen. We organiseren een avond voor iedereen die geïnteresseerd is om meer te weten te komen over dit land (met als buren o.a. Belarus en Rusland), de geschiedenis die het heeft doorgemaakt, de stand van de politiek, onze liberale zusterpartijen daar, en politieke thema’s.

Ontdek het betoverende Vilnius! Wist je dat in de wijk Užupis de inwoners hun eigen “republiek” uitgeroepen hebben? Compleet met een grondwet die het recht om gelukkig te zijn en het recht om anders te zijn omvat. Sta klaar voor een boeiende avond ter viering van onze komende studiereis naar Vilnius!

Tijdens deze bijeenkomst nemen we je mee op een reis door de geschiedenis en cultuur van deze betoverende stad. Terwijl we de stad en het land tot leven brengen, leer je over de politieke geschiedenis en het huidige politiek landschap die de koers van Litouwen bepalen. Tijdens de avond scherpen we de onderzoeksvraag aan die de kern zal vormen van onze reis. Na deze verrijkende sessies onthullen we het opwindende reisprogramma dat op ons wacht. Van historische monumenten tot bruisende markten, je zult Vilnius op een ongekende manier ervaren. We sluiten de avond in stijl af met een verfrissende borrel, ken je “Suktinis”? Hoe dan ook, we gaan waardevolle connecties leggen om onvergetelijke herinneringen te creëren in Vilnius!

P.S. Iedereen is van harte welkom, ook als je niet mee gaat op studiereis!