Amendementen schrijfmiddag

Beeld: D66 Utrecht

Op 22 september wordt het landelijke conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd. Op zondagmiddag 24 september vanaf 14:00 uur organiseert D66 Utrecht daarom een amendementenschrijfmiddag in de Universiteitsbibliotheek op de Drift.

Deze middag gaan we aan de slag om het verkiezingsprogramma nog scherper te krijgen. We helpen je op weg bij het omzetten van jouw idee in een overtuigend amendement. Ook kan je langskomen om mee te luisteren of te discussiëren. De voorstellen kunnen gepresenteerd worden bij de Utrechtse AAV van 27 september, om steun van de afdeling te vergaren. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Nils via [email protected].

Wat is een amendement?

Wanneer er verkiezingen komen, wordt door elke partij een verkiezingsprogramma gemaakt. Daarin schrijft de partij wat de standpunten en plannen zijn. De leden kunnen over het verkiezingsprogramma stemmen. Als ze iets in het programma anders willen, dienen ze een amendement in. Wanneer hierover gestemd is, is het programma pas definitief. De amendementen die op 24 september geschreven worden, worden voorgelegd aan de Utrechtse Algemene Afdelingsvergadering. Wanneer de amendementen daar worden aangenomen, worden ze ingediend tijdens het landelijk congres.