Afscheid Klaas Verschuure

Op 25 juni na de Algemene Afdelingsvergadering nemen we feestelijk afscheid van Klaas Verschuure die na maar liefst 16 jaar zal vertrekken uit de Utrechtse Politiek. Iedereen is uitgenodigd! Heb je nog leuke foto’s, filmpjes of anekdotes over Klaas neem dan contact op met Lennard:  [email protected].

Klaas Verschuure - Beeld: Gemeente Utrecht

Verschuure is in 2006 begonnen als fractiemedewerker. De D66-fractie groeide destijds naar drie zetels. Vervolgens werd hij in 2010 raadslid en snel daarna fractievoorzitter van een fractie van negen leden. In 2014 werd hij lijsttrekker bij de succesvolste campagne die D66 Utrecht ooit heeft gekend. De fractie telde na die verkiezingen maar liefst dertien raadsleden. Verschuure voerde ook de lijst aan bij de verkiezingen in 2018. Daar boekte D66 wederom een uitstekend resultaat en werd met tien zetels de op een na grootste partij in de gemeenteraad.

Als wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Leidsche Rijn, Economische Zaken, Circulaire Economie, Middelbaar Beroepsonderwijs en wijkwethouder voor de wijk Noordwest (2018-2022), heeft Verschuure ook als bestuurder stappen gezet om de groei van Utrecht in goede banen te leiden. Zo zijn er onder zijn bestuurlijke leiding onder andere 13.000 woningen gerealiseerd, daarmee is Utrecht een bouwkampioen in Nederland. Met de Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU2040) is er bovendien een stevig fundament gelegd voor de verdere ontwikkeling van Utrecht tot een groene, gezonde tienminutenstad. De afgelopen twee jaar waren als gevolg van de coronacrisis zwaar, zeker voor ondernemers in de horeca, evenementen en culturele sector. Met steunmaatregelen heeft Verschuure een bijdrage geleverd om te helpen waar het kon. Ook is Verschuure vanaf het begin betrokken geweest om de start van la Vuelta naar Utrecht te halen. Waarmee Utrecht de eerste stad wordt die alle drie de grote drie wielerrondes heeft mogen ontvangen. In Utrecht staat het MBO mede dankzij een mooie actieagenda stevig op de kaart als broedplaats van talent.