T66 basisinkomen

Stel je voor dat je vanaf morgen een basisinkomen zou krijgen. Zou jij dan je baan opzeggen, of een eigen bedrijf starten? Tijdens de T66 van dinsdag 11 april bespreken we het onderwerp basisinkomen.

De laatste jaren is er veel aandacht voor het basisinkomen. Maar wat houdt het in? Is het idee van een basisinkomen een nieuw? En wat zijn de grootste voor- en nadelen ervan? Voorzitter van de Vereniging Basisinkomen Alexander de Roo komt speciaal naar Café Bakker in Tilburg om antwoord te geven op deze vragen. Na zijn presentatie behandelen we enkele prikkelende stellingen over het onderwerp en gaan we in gesprek met interessante gasten, zoals wethouder Esmah Lahlah (GroenLinks) van bestaanszekerheid, Ralf Embrechts van Quiet, Veerle Slegers van Feniks en hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Tilburg University Ton Wilthagen.

De T66 is een politieke bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Je hoeft dus geen lid te zijn van D66. Vind jij het leuk om te komen luisteren, of mee te praten? Dan zien we je graag op 11 april bij Café Bakker in Tilburg. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel via [email protected].