Marjolein van Gelderen- Elbertse

Marjolein van Gelderen – Elbertse - Beeld: Liesbeth Wattimury

Mijn passie voor verandering is altijd in mijn leven aanwezig. Als ik kansen en mogelijkheden zie kan ik niet gewoon mijn hoofd omdraaien en doorlopen.

Kansen genoeg in deze gemeente om samen met de inwoners deze nog beter te maken. Inwoners moeten de regie krijgen over hun omgeving.

Ik zou dolgraag aan de slag met jeugd. Om hen een volwaardige plek aan tafel te krijgen en een eigen budget om de voor hun belangrijke doelen te realiseren.

  • 33 jaar
  • Nieuwegein
  • Kapel Avezaath
  • Zij/haar

Overal waar ik kom leg ik mijn oor te luister en hoor ik wat de diverse mensen te vertellen hebben. Ik probeer bij zoveel mogelijk inwoners van Tiel te spreken en daar waar het kan met elkaar te verbinden. Samen krijgen we veel voor elkaar.

Het moet eenvoudig zijn om in Tiel iets te organiseren of realiseren. Als je een goed idee hebt, moet het simpel zijn dit uit te voeren. U heeft een idee, hoe kunnen we jou helpen? Dat wordt de nieuwe instelling als het aan mij ligt.

Helpen is natuurlijk ook in het vinden van draagvlak en zorgen dat dit idee voor eenieder of in ieder geval zoveel mogelijk mensen een prettige vooruitgang is. Dat is ook de taak in de nieuwe omgevingswet.

Mijn speerpunt is bestuurlijk vernieuwen en de inspraak van inwoners vergroten.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek in de gemeente is de Waalkade, zonder die plek was ik nooit in Tiel komen wonen. Ik heb mijn man leren kennen bij Appelpop, we zijn daar beiden vrijwilliger.
Het grootste meerdaags gratis festival hosten als gemeente daar mag je trots op zijn. Zeker als er zoveel vrijwilligers hun tijd en energie in steken om het mooiste feestje van het jaar te organiseren. Dit initiatief en alle anderen initiatieven van inwoners van onze gemeente is iets waar we trots op mogen zijn, die we moeten koesteren en ondersteunen waar dit nodig is.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Elke wijk en de dorpen hebben ieder zijn kracht en charme. Door inwoners te behandelen als gelijkwaardig partner direct aan tafel bij alle taken die de gemeente heeft wordt het eenvoudig om echt passende diensten te bieden aan de inwoner. De inwoners hebben direct invloed op wat er in hun wijk / buurt en dienstverlening gebeurt waar zij gebruik van maken. Het sportbeleid wordt niet meer gemaakt door ambtenaren, maar door sportende inwoners. Met de juiste tools en ondersteuning kan beleid gemaakt worden door de inwoners zelf. Deze inwoners krijgen voor hun inzet een gelijkwaardige beloning, deze taak is te belangrijk om afhankelijk te zijn van vrijwillige inzet.

Het is belangrijk dat de gemeente voor en door onze inwoners wordt. Samen maken we Tiel nog mooier!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De inwoner als volwaardig partner bij elk proces.
  • De jeugd als denktank voor de toekomst
  • Toekomstbestendig wonen en betaalbare verduurzaming van woningen