Jacolien van Zutphen

Jacolien van Zutphen - Beeld: Liesbeth Wattimury

Als niet-verkiesbare helpen D66 onder de aandacht te brengen als belangrijke motor voor vernieuwende politieke aanpak in Tiel en in Regio Rivierenland. En mn jarenlange inzetten voor D66 in de randstad (Voorburg, Haaglanden) en Rivierenland (Buren)

  • 75 jaar
  • Wageningen
  • Tiel
  • Zij/haar

Vanaf het begin van mijn lidmaatschap voelt het als een partij die zichzelf weer uitvindt, omdat de blik gericht is op vernieuwing met sociaal en liberaal karakter. Dit is gericht op verbeteringen die ons als gemeenschap verbindt. We zijn nooit te oud om te leren, zowel als eenling maar ook met z’n allen. Gezien mijn leeftijd heb ik het mogen meemaken dat de partij zowel enorm qua ledenaantal en invloed kromp, maar ook weer opkrabbelde. Daar leer je van hoe te overleven als partijgenoten.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Heb er diverse. Schepen bekijken vanaf een bankje aan de Waal en langs de Waal lopen. Lekker in de bieb neuzen. Als levenslang lid van het Regionaal Archief en de Oudheidkamer, is zo nu en dan bezoeken van het RAR ook fijn.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Geef ruimte aan kunst en cultuur, aan jongeren in werk en onderwijs, aan jonge bedrijven. En zorg voor voldoende woonruimte zowel voor ouderen als voor starters. Ook belangrijk is om te werken aan een schone stad en gezellig (winkel) plezier .
Met Tiel ook actieve deelname in Regio Rivierenland verband verder vorm geven en doorpakken.