Thema Café – In gesprek met Teylingers over wandelpaden

Beeld: Ruben Kroeze

Zaterdag 25 maart kunnen Teylingers meepraten over nieuwe wandelpaden in Warmond, Sassenheim en Voorhout. D66 Teylingen nodigt iedereen uit om mee te denken over welke kansen er zijn voor meer wandelroutes in de buitengebieden van onze gemeente.

Wandelen buiten de bebouwde kom moet nu vaak over fietspaden en langs drukke autowegen. Dat is onveilig, weinig uitnodigend en geeft niet voldoende ontspanning. Het gesprek tussen inwoners over nieuwe wandelpaden vindt plaats in Het Oude Raadhuis in Warmond aan de Dorpsstraat 36. De start is om 10:00 uur en vanaf 12:00 uur wordt er informeel afgesloten met een lunch.

Wandelen in de natuur is gezond, biedt ontspanning en is ook erg leuk. Het gesprek in Warmond zal gaan over hoe en waar nieuwe recreatieve wandelroutes mogelijk zijn in de gemeente Teylingen. Experts en inwoners denken samen na over kansen. Veel Teylingers genieten van wandelen in de buurt. Helaas zijn de wandelroutes voornamelijk in het versteende deel van de dorpen Voorhout, Sassenheim en Warmond.

D66 Teylingen is van plan om een wandelvoorstel in de gemeenteraad in te dienen. In dat plan komen suggesties voor nieuwe wandelroutes. De gemeente kan dan samen met de provincie aan de slag met suggesties van inwoners.

Raadslid Ruben Kroeze (D66): “Laat de kans niet liggen. Praat mee over waar jij wil wandelen in de toekomst. Misschien dat jouw idee aan de basis staat van een daadwerkelijk wandelpad in de toekomst”