Frans Visman legt zijn formele functies voor D66 Texel neer

Frans Visman heeft (maandag 2 mei 2022) afscheid genomen als raadscommissielid van D66 Texel. Tijdens de algemene ledenvergadering werd Frans bedankt en in het zonnetje gezet voor zijn diensten binnen D66 Texel.

Formele functies

Frans kwam in 1993 bij D66 Texel, in 2001 werd hij raadslid als opvolger van Pieter de Groot. Tijdens de verkiezingen van 2002, 2006 en 2010 was Frans de lijsttrekker en mede dankzij zijn grote inzet behaalde D66 Texel bij de verkiezingen van 2010 twee zetels. Een groot succes voor de partij, waar Frans een groot aandeel in heeft gehad. Het maakte hem wethouder van 2010 tot en met 2014.

Na zijn wethouderschap keerde Frans terug als raadscommissielid voor D66 Texel. En nu, in 2022, heeft Frans besloten zijn formele functies binnen D66 Texel te beëindigen.

Landelijke waardering

Zijn inzet voor D66 en met name de afdeling Texel is niet onopgemerkt gebleven en hij heeft daarvoor al eerder de landelijke Jet de Bussy-penning in ontvangst mogen nemen.

Steunfractie

Frans blijft nog wel lid van de partij en zal zo nu en dan nog aanschuiven tijdens de steunfractievergaderingen. Wij zijn Frans ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor D66 Texel in formele zin heeft gedaan en zijn blij dat hij in informele zin zijn passie en kennis met ons blijft delen in de steunfractie.

Frans Visman - Frans Visman werd tijdens de ALV in het zonnetje gezet en bedankt. Beeld: Astrid van de Wetering