Europarlementariër Samira Rafaela bezoekt SaeftingheOp vrijdag 3 maart bracht Europarlementariër Samira Rafaela van D66 een bezoek aan Zeeland. Door D66 Hulst was een werkbezoek georganiseerd aan het Verdronken Land van Saeftinghe en de Hedwigepolder. Wouter Versluijs, lijsttrekker D66 Zeeland, uit Vlissingen en de verkiesbare kandidaten Pieter de Bruijn uit Hulst en Pieter Jan Esselbrugge uit Axel waren er bij. Ed Peerbolte uit Nieuw Namen en kandidaat namens D66 voor de waterschapspartij Water Natuurlijk Scheldestromen, was ook aanwezig.

bezoek Samira Rafaela aan Saeftinghe Beeld: D66 Zeeland

We spraken met Samira over onze ideeën voor kustverdediging in Zeeland bij stijging van de zeespiegel. De natuur kan ons daarbij helpen mits we snel starten. Er is namelijk tijd nodig om de kustverdediging op een natuurlijke en dynamische manier te laten ontwikkelen. D66 en Water Natuurlijk willen onderzoeken of dijken landinwaarts kunnen worden verplaatst en dubbele dijken kunnen worden aangelegd. Dit om nieuwe slikken en schorren te laten ontstaan die onze kust helpen verdedigen. Het is ook mogelijk om met eilanden voor de kust en aanleg van buitendijkse schorren en slikken te werken aan een natuurinclusieve zeewering.

Deze dynamische manier van kustverdediging waarbij de zeewering meegroeit met de zeespiegelstijging is bovendien gunstig voor het maritieme ecosysteem. De Europese Unie kan bij deze natuurlijke innovatie iets betekenen voor de provincie Zeeland.