Youri van Hien

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Youri van Hien is sinds november 2021 betrokken bij de fractie van D66 in Steenwijkerland. Youri heeft een financiële achtergrond als Registeraccountant en is sportief aangelegd.

  • 30 jaar
  • Meppel
  • Steenwijk
  • Hij/hem

Het merendeel van mijn jeugd heb ik gewoond in Steenwijk-West. Na de Willem Alexanderschool en de RSG Tromp Meesters heb ik gekozen voor de opleiding HBO Accountancy op Windesheim in Zwolle. Na de afronding van mijn studie ben ik direct gestart bij een groot accountantskantoor waar ik tot de dag van vandaag nog steeds werkzaam ben. Tijdens mijn werk ben ik verder gaan studeren en sinds oktober 2021 ben ik ingeschreven als Registeraccountant. Na meerdere jaren te hebben gewerkt in de controlepraktijk heb ik halverwege 2021 een overstap gemaakt naar de adviespraktijk.

Inmiddels woon ik al meer dan 5 jaar samen met mijn vriendin op de Oostermeenthe in Steenwijk. In het verleden heb ik altijd gevoetbald, maar inmiddels breng ik vooral veel tijd door op mijn racefiets. In mijn vrije tijd sport ik graag en breng ik graag tijd door met vrienden.

D66 past het beste bij mij door de sterke focus op Klimaat, Europa en Onderwijs. De mensen die ik tot op heden ben tegengekomen binnen de partij bevestigen mijn keuze. Ik zet mij graag in voor Steenwijkerland en al haar inwoners om samen te komen tot een mooiere gemeente.

M. 06-82012356

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Toen ik nog in Steenwijk-West woonde kwam ik regelmatig in het Park Rams Woerthe om te wandelen of om te sporten. Een prachtig groen stuk Steenwijkerland.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Steenwijkerland is centraal gelegen en bevat veel natuur. Hierdoor is onze gemeente mooi om te wonen en voldoende centraal om zowel binnen als buiten de gemeente te werken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer ruimte en aandacht voor natuur.
  • Zelfvoorzienend in energie.
  • Meer aandacht voor sport en gezondheid.