Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Leven lang leren

Alleen door een leven lang te blijven leren, houden mensen kansen op de arbeidsmarkt. D66 wil het onderwijs zo inrichten dat blijven leren voor iedereen mogelijk is. Wij streven er ook naar dat mensen zonder werk en startkwalificatie door blijven leren.

D66 wil dat werkenden een deeltijdopleiding kunnen volgen, van MBO tot bachelor en master, ongeacht hun leeftijd. Dit vraagt een goed en flexibel aanbod van avond- en weekendonderwijs dat beter aansluit op de vraag van werkenden en volwassenen. Daarbij wil D66 dat er voldoende mogelijkheden zijn om een opleiding te betalen. Daarom wil D66 het studievoorschot ook beschikbaar maken voor 30-plussers.

Scholingsvouchers voor oudere werknemers

De arbeidsmarkt voor oudere werknemers zit op slot. 55-Plussers hebben grote moeite met het vinden van een baan. D66 wil scholingsvouchers introduceren voor 55-plussers die langer dan een half jaar werkloos zijn. Zij mogen deze vouchers inzetten voor scholing of begeleiding bij sollicitaties. Bovendien wil D66 dat alle werkgevers scholingsafspraken in hun arbeidscontracten opnemen, waarbij de werknemer zeggenschap heeft over de te volgen opleiding.

Einde leeftijdsgrens collegekrediet

D66 wil kwalitatief Hoger Onderwijs dat toegankelijk is voor iedereen die wil studeren. Met het studievoorschot lenen studenten tegen een lage rente en betalen ze na hun studie terug naar draagkracht. Met de nieuwe regeling wordt de leeftijdsgrens voor het collegegeldkrediet (30 jaar) afgeschaft per september 2017.

Laatst gewijzigd op 7 juni 2019

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48