Terugblik en vooruitzicht van de fractie (deel 2)

De aankomende weken zal er hier iedere week een terugblik en een vooruitzicht van een fractielid geplaatst worden.
Deze week Tineke Flinterman, raadslid.

Een fractie,
een coalitie en
heel veel dossiers

Normaal ben ik niet zo van terugkijken, als lid van een progressieve partij kijk ik liever vooruit. Naar hoe het nog beter, leuker of efficiënter kan. Maar afgelopen raadsjaar was een periode van leermomenten en politiek inzicht. In maart 2018 begonnen, meteen de coalitieonderhandelingen in en daarna een tijdlijn met dossiervreten, informatie-avonden, workshops, cursussen, raadbijeenkomsten, begrotingen, kadernota’s en heel veel vergaderen en nog eens vergaderen. Wat (verrassend genoeg) vaak heel leuk en inspirerend kan zijn. Terugblikkend heeft de afgelopen periode enorm veel kennis en inzicht opgeleverd. Over dossiers, processen, mensen en hoe de lokale politiek werkt.

En dan de highlights. Zo was daar de start van de Energietransitie: een complex dossier met heel veel impact op inwoners, bedrijven én politiek. We gaan er eindelijk concreet mee aan de slag. En het eerste onderzoek om te komen tot een nieuw hart van Soest: de herontwikkeling van het Dalweggebied. Een plan waar ik erg enthousiast over ben en waar we als fractie mee aan het werk gaan. Persoonlijk hoogtepunt(je): onze motie om te komen tot een livestream van de raadsbijeenkomsten (zie eerdere berichten). Langzamerhand karrespoort ook dorp Soest de 21e eeuw in…

Vooruitzicht: een progressief profiel

Na het zomerreces staat er weer veel leuke onderwerpen op de agenda. Zo willen we er concreter mee aan de slag om de achterban bij ons werk te betrekken. Want we kunnen als fractie wel van alles vinden, maar uiteindelijk zijn het onze kiezers die bepalen wat er belangrijk is. We willen je bijvoorbeeld actief betrekken bij de Visie Dalweggebied. Ons profiel verder uitbouwen is een punt van aandacht: onderdeel van de coalitie zijn brengt je veel als partij, maar het is wel een uitdaging jezelf als fractie te blijven profileren. De Energietransitie: de urgentie is groot, we moeten snel stappen maken. En ook nog: ik ben contactpersoon voor het Els Borst Netwerk geworden (‘politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten’), ik hoop ook komend jaar veel leuke D66’ers te mogen ontmoeten en er zijn legio issues waar in de raad mee aan de slag willen. Kortom, een groot deel van de to-do-lijst is al klaar. Heb er zin in om er samen de tanden in te zetten.

Maar nu even niet. Eerst vakantie.
Groeten uit Frankrijk,
Tineke