Scholenreis D66 Soest-Soesterberg

Het is vandaag de internationale dag van het onderwijs. Een perfect moment om een scholenreis te beginnen. D66 Soest-Soesterberg gaat in de aankomende maanden op bezoek bij de basisscholen in Soest en Soesterberg. Voor D66 zijn er 3 vragen die vooral spelen. Hoe zit het met het lerarentekort in onze gemeente? Wat is de staat van de schoolgebouwen in onze gemeente? Hoe is het gesteld met de verkeersveiligheid rondom de scholen en naar de scholen toe?

Soest

“Op de scholen ontwikkelen onze kinderen. Daar worden ze klaargestoomd voor hun toekomst. Daar komen onze kinderen in aanraking met hun talenten en krijgen ze les van de beste docenten. Maar dan moet de politiek wel voor de juiste omstandigheden zorgen” Aldus Dennis ter Beek-Suijkerbuijk, namens D66 Soest-Soesterberg.

Paul van Meenen en
Jan Paternotte

De Tweede Kamerleden Jan Paternotte en Paul van Meenen hebben in het land ook een scholenreis. Zij zijn in oktober al begonnen met het bezoeken van bijzondere scholen door het hele land. Voor de D66 fractie in Soest een goed voorbeeld om dit ook in de gemeente Soest te gaan doen. Tijdens de gesprekken zullen er natuurlijk ook andere vragen naar voren komen. De landelijke vraagstukken worden doorgegeven aan de D66 fractie van de Tweede Kamer en gebruikt voor het aankomende verkiezingsprogramma. 

Dinsdag 4 februari is het eerste werkbezoek. In de aankomende maanden bezoekt D66 zoveel als mogelijk basisscholen in Soest en Soesterberg. De antwoorden en bevindingen worden in juni gepresenteerd.

Voor meer informatie over de scholenreis van Paul en Jan:
Waarom gaat D66 op Scholenreis?

Mail voor meer informatie over de scholenreis van D66 Soest-Soesterberg:
[email protected]