Reactie D66 Soest-Soesterberg op de keuze van het Griftland om nog niet geheel open te gaan

Van Minister Slob zouden alle middelbare scholen in Nederland vanaf 7 juni weer normaal open moeten, ondanks de motie van D66 Kamerlid Van Meenen om eerst in gesprek te gaan met de onderwijsbonden of dit wel verstandig is. Op 1 juni las de D66 fractie het persbericht van middelbare scholen in Soest en Baarn om elk in eigen tempo open te gaan. Dat roept begrijpelijkerwijs allerlei vragen op

Steun aan de middelbare scholen

D66 Soest-Soesterberg beseft dat de gemeente hier totaal niet verantwoordelijk voor is en wij hoeven er dan ook eigenlijk niets van te vinden. Toch willen wij graag onze steun aan deze middelbare scholen geven. Het is voor iedereen een raar jaar geweest en het schooljaar 2020-2021 lijkt door het besluit van minister Slob in een bijzondere apotheose te eindigen. Maar, leerlingen zijn gewend geraakt aan de situatie en er heerst een berusting in hoe het nu op de scholen gaat. Een nieuwe situatie voor die laatste drie weken geeft onnodig veel onrust bij leerlingen en docenten. Pedagogisch en didactisch is dat zeer onwenselijk. Daarbij blijft het lastig om op een middelbare school een veilige omgeving te creëren voor alle docenten die (nog) niet zijn ingeënt. Dus dan de vraag, waarom dan die extra onrust aan het onderwijs geven?

En nu?

D66 Soest-Soesterberg steunt het Griftland dan ook in de keuze om nog niet geheel open te gaan. Wij vertrouwen de scholen dat ze zelf weten wat het beste is voor hun eigen leerlingen en medewerkers. Laten we dat vertrouwen vooral houden in de aankomende weken zodat het onderwijs vol motivatie en nieuwe energie het schooljaar 2021-2022 weer kunnen beginnen.

Sterkte nog aan iedereen in deze laatste weken.
De fractie van D66