Nermina Kundic, wethouder voor D66 in Soest

Nermina - Beeld: eigen foto

Nieuwe wethouder

De nieuwe D66-fractie, Rolf-Jan Sielcken, Tineke Flinterman, Marcel Adriani en fractie-assistent Dennis ter Beek, is verheugd dat Nermina Kundic bereid is gevonden om plaats te nemen in het nieuwe college van Soest. Zij was de laatste vier jaar wethouder in Veenendaal met in haar portefeuille o.a. jeugdzorg, integraal jeugdbeleid, duurzaamheid, milieu, onderwijs, evenementen, maatschappelijke- en burgerparticipatie.

Waarom Nermina

Al vóór de gemeenteraadsverkiezingen had lijsttrekker Marcel Adriani aangegeven dat hij de voorkeur gaf aan het raadslidmaatschap, en geen wethouders kandidaat wilde zijn. D66 is toen op zoek gegaan naar een nieuwe kandidaat om voor te dragen voor het nieuwe college. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd met als uiteindelijk resultaat de selectie van een ervaren wethouder in de persoon van Nermina Kundic. Kundic: “Soest is een prachtige gemeente in een voor mij bekende omgeving en ik heb enorm veel zin om hier aan de slag te gaan. Toen ik benaderd werd, was ik meteen enthousiast. Ik breng bestuurlijke ervaring en netwerk mee die ik graag inzet om Soest extra impuls te geven richting een groene en duurzame toekomst.”

Achtergrond Nermina

Nermina heeft vóór haar wethouderschap in Veenendaal als procescoördinator bij de politie gewerkt. Binnen D66 heeft zij een lange staat van dienst. Zij was vanaf 2002 achtereenvolgens secretaris van de D66-afdeling Zeist, campagnecoördinator van D66 regio Utrecht en fractievoorzitter in Veenendaal. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.