Rob van Vugt

Rob van Vugt - Beeld: Fotostudio Carreno / D66 Roermond

Ik vind veel uitdaging en voldoening in inzet op maatschappelijk en politiek vlak en ben daarbij geïnteresseerd in een breed scala aan onderwerpen.

  • 56 jaar
  • Roermond
  • Roermond

Ik wil graag met inzet voor idealen iets voor Roermond betekenen. Ik heb een positieve instelling t.o.v. mens en maatschappij en zet deze graag in voor gelijke kansen voor een ieder en daarnaast voor onze aarde en leefomgeving op welke schaal dan ook. Mijn ervaring op politiek vlak is nog gering, maar ik ben graag bereid daarin te leren. Daarnaast wil ik invloed hebben op mijn eigen toekomst en wat is dan beter dan je op politiek vlak in te zetten voor datgene wat je interesseert. Dat ik daarbij anderen kan helpen is zeker in de overweging meegenomen. Ook mijn betrokkenheid bij en mijn werkzaamheden voor VVN Roermond, de Vincentius Vereniging Roermond en de Omwentelaars gaat me helpen bij mijn politieke inzet. De daar opgedane ervaring in organisaties en maatschappelijke discussie zullen waardevol blijken. En met de inzet voor deze maatschappelijke organisaties laat ik hopelijk zien dat ik keuzes durf te maken voor wat ik belangrijk vind. Met die deelnames spreek ik me uit. Daarnaast laat mijn inzet in de afgelopen jaren voor RoerOm Energie, IVN Roermond, wijkraad de Kemp en tiny forest het Vlinderbos zien dat ik net als D66 Roermond midden in de samenleving sta. Duurzaamheid staat bij dit alles voor mij op 1. Een duidelijke keuze.

Mijn favoriete plekjes in Roermond zijn het Roerdal en de Roerkade. Wandelen met de honden op de route tussen Herten en Schöndeln met de fietsbrug over de Roer en op het terras aan de Roerkade. Daarnaast is Rob veelvuldig te vinden op de Meinweg waar hij met de kinderen, de honden of alleen ontelbare kilometers heeft afgelegd en geen stukje meer onbekend is. Ook varen op de Maasplassen is heerlijk om te doen. Prachtige natuur dicht bij huis.

Werken aan een gemeente waarin iedereen mee mag en kan doen. Verbeteringen in de leefomgeving en een gemeente die klimaatneutraal is in 2050. Meer kansen voor natuur, actieve mobiliteit en bewegen in de openbare ruimte waarin ook plek is voor kunst.

Bewustwording en actieve verandering bij mensen als het gaat om duurzaamheid; we hebben maar 1 wereld en dus ook 1 Roermond.
Meer aandacht voor wijken en kernen.
Significate verbetering van onze leefomgeving. Roermond moet nog fijner zijn om in te wonen en te werken.
Een Roermond waarin iedereen meedoet.

Een partij die verder kijkt dan morgen en de goede keuzes maakt als het gaat om duurzaamheid, diversiteit en wonen.

Stieg Larsson – Mannen die vrouwen haten
Christy Lefteri – De bijenhouder van Aleppo
Dan Brown – Inferno
Rutger Bregman – De meeste mensen deugen

2019 Bevrijdingsfestival Limburg
Gewoon genieten van goede muziek, samen met mijn oudste dochter