Stephanie Ekelschot

Stephanie Ekelschot - Beeld: Jeroen Mooijman

In het gedachtegoed van D66 herken ik veel van mijn eigen normen en waarden. Het is een manier van hoe je in het leven staat. Kansen krijgen en wat van je leven maken, ongeacht waar je wiegje heeft gestaan. Daar volledig vrij en jezelf in kunnen zijn. Het is zo belangrijk. Vooral in deze tijd zouden we wat meer begrip voor elkaar en meer vertrouwen in elkaar moeten hebben. Ik merk dat het in de politiek vaak draait om beeldvorming en het persoonlijke ego. Laten we het inhoudelijke gesprek wat meer voeren en dat leidend laten zijn. Met een blik vooruit naar de toekomst.

  • 33 jaar
  • Haarlem
  • Rijswijk
  • Zij/haar

Je eigen gemeente is een plek waar je dichtbij echt verschil kan maken. Daar wil ik mijn deel aan bijdragen. Ik wil laten zien dat het belangrijk is dat je mensen met vertrouwen benadert. Dat de meeste mensen deugen. Door samen te werken en te zorgen dat als een situatie of probleem wordt benoemd, er ook actie komt. Dan kijken we samen wat er nodig is om het te veranderen. Ook op de lange termijn.

Welke kansen zie jij voor Rijswijk?

 Rijswijk zit vol met kansen. Juist in onze stad kun je laten zien dat onderwijs en goede zorg verschil kan maken voor iedereen. In verbinding staan met de mensen in de buurt, scholen, organisaties en horen wat er leeft, dat is voor mij belangrijk. Aandacht voor de ontwikkeling en welzijn van onze jongeren, goed onderwijs, nieuwkomers op weg helpen, en mensen kansen bieden. Allemaal thema’s waar ik mij voor Rijswijk voor in wil zetten. Ik ben een denker en een doener. Hecht waarde aan principes en het voeren van een goed debat. Ik vind het belangrijk dat mensen zich uitspreken en opstaan voor hun waarden. Ook als dat moeilijk is.                                              

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Het vertrouwen onder mensen en in de politiek vergroten. Laten zien dat mensen kansen geven echt verschil kan maken.
 
Zorgen voor betere en gelijke kansen voor kinderen en jongeren in het onderwijs. Zowel op school als daarbuiten. Door jezelf te kunnen uiten en te laten zien wie je bent door bijvoorbeeld te kunnen sporten, dansen, theater, muziek te maken of tekenen en schilderen. Ook dat is heel belangrijk

Wat is jouw lievelingsplek in Rijswijk?

Het oude centrum met het kerkje. Vooral ‘s avonds wanneer de lichtjes branden is het een leuk gezicht. Ook kan ik erg genieten van het park rondom Te Werve. Helemaal wanneer de bomen in de herfst oranje, goud en rood kleuren.