Milthon Boldewijn

Milthon Boldewijn - Beeld: Jeroen Mooijman

  • 29 jaar
  • Amsterdam
  • Rijswijk
  • Hij/hem

Toen een woningbouwvereniging mij en nog 500 bewoners door een falend verwarmingssysteem in de kou liet zitten midden in de winter, voelde ik mij klein en machteloos. Wat zou ik nou kunnen doen tegen zo een grote organisatie. Nemen zij mijn verhaal serieus of kom ik van een koude kermis thuis? 1 ding was duidelijk, niets doen was geen optie. Ik besloot mijn mouwen op te stropen en mijn medebewoners aan te spreken over de situatie. Ik heb bij iedere bewoner een vragenlijst afgenomen aan de deur om in de kaart te brengen hoe lang bewoners zonder verwarming zaten en de woningbouwvereniging, met de steun van de bewoners, ermee geconfronteerd. Ik kwam op een idee om iets aan te pakken en met de steun van anderen heb ik de eenzaamheid en machteloosheid die we in die situatie allemaal voelden weggenomen. Mede dankzij de samenwerking met de bewoners heb ik onze gemeenschappelijke doelen bereikt en daar zal ik ze altijd dankbaar voor zijn. Daarom geloof ik niet alleen in mijn eigen kracht maar ook in die van jou. Jij bent ook belangrijk en met jou kunnen we bergen verzetten.

Juist door die koude en harteloze omstandigheden werd ik vurig. Dezelfde passie mag je van mij verwachten in de gemeenteraad om onderwerpen die voor ons van belang zijn te agenderen en bij te dragen aan oplossingen. Het gaat mij oprecht aan het hart om jou en anderen dicht bij de lokale politiek te krijgen zodat ook jij je kan herkennen in de genomen beslissingen. Samen vormen wij de toekomst van morgen.

Welke kansen zie jij voor Rijswijk?

Ik zie voor de gemeente Rijswijk kansen om meer mét Rijswijkers beleid te maken, bijvoorbeeld met behulp van een communityplatform.

Verder zie ik de stad groeien en zal de gemeente het druk krijgen met de leefbaarheid en de onontkoombare druk die de groei met zich meebrengt. Je kan dat zien als een probleem of een kans. Ik kies ervoor om naar de kansen/mogelijkheden te kijken om het in de toekomst wat aangenamer te maken voor iedereen!

Wat wil jij als raadslid veranderen?

Ik wil mij richten op de leefbaarheid van Rijswijk en sport de komende jaren. Ik zet mij bijvoorbeeld graag in voor inwoners die wat extra hulp kunnen gebruiken. Dát is echt D66: we laten iedereen vrij, maar niemand vallen. Werken aan een inclusieve samenleving is echt complex, maar noodzakelijk: heeft iedereen bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om te sporten? Of kan iedereen met een handicap wel volwaardig meedoen? Ik kan daar uit eigen ervaring over meepraten en dat doe ik dan ook graag!

Lievelingsplek in Rijswijk?

Wilhelminapark, regelmatig zoek ik de rust op. Ik ben een hardloper: en dat kan in Rijswijk echt uitstekend in het groen: heerlijk!