Rosanna Huertas Mulckhuyse

Rosanna - Beeld: D66


Sociaal, liberaal en rechtvaardig

  • 45 jaar
  • Doetinchem
  • Velp

Als echte sociaal liberaal herken ik mijzelf in de waarden van D66. Wat me aanspreekt in onze partij is dat we uitgaan van de kracht in onszelf en de mensen om ons heen. Dat we tegelijkertijd elkaar niet uit het oog verliezen en voor elkaar zorgen wanneer het nodig is. Én kansengelijkheid naleven. Ook door het creëren van extra kansen voor diegenen die op achterstand staan.

Mijn karakter is rustig en analytisch met een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ik kan me vastbijten in dingen waar ik een uitgesproken mening over heb of waar ik bijvoorbeeld onrecht in zie. Ik hecht ook belang aan goede onderbouwing en bewuste overwegingen en ergens echt voor gaan.

Als politicoloog herken ik (maatschappelijke) patronen en knelpunten. Daarnaast heb ik met mijn ervaring in het bedrijfsleven en de overheid oog voor behoeften en vragen die ondernemers en burgers hebben.  

Ik loop inmiddels ook al een paar jaar mee met de fractie in Rheden en zie wat we lokaal kunnen betekenen. Ik wil dan ook graag mijn kennis en kunde inzetten voor een kritische blik op en een inhoudelijke bijdrage aan het beleid in onze gemeente.

Wat is je lievelingsplek in Rheden?

Veluwezoom is zonder twijfel mijn favoriete plek. In mijn vrije uren kun je me hier regelmatig vinden, wandelend of hardlopend met mijn honden. Een plek die nooit verveelt en waar ik elke keer weer met nieuwe energie vandaan kom. De hei en de bossen zijn wat mij betreft echt het pareltje van onze gemeente!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie in de gemeente Rheden kansen om een grote slag te slaan in het herstel van onze biodiversiteit. Hiervoor moeten we kritisch kijken naar hoe we bouwen (o.a. waar mogelijk, natuurinclusief), onze leefomgeving inrichten en landschap en landbouw vormgeven. Daarnaast zie ik kansen om armoede aan te pakken door de juiste begeleiding en steunmaatregelen en íedereen te betrekken bij de energietransitie. Schone energie en energiebesparende maatregelen moeten toegankelijk zijn voor alle inkomens.

Wat betekent D66 voor jou?

Je inzetten voor vrijheid. Zorgen voor de natuur, dieren en elkaar. Het creëren van kansen om het beste uit jezelf en je omgeving te halen.

Wat is je favoriete boek?

Mijn reis met Gobi. Als je van sport en dieren houdt dan is dit kleine reisformaat leesboekje een echte aanrader. Het is een mooi verslag van iemand die bijzondere prestaties neerzet en zijn persoonlijke doelen behaalt. Op sportief vlak én in een intensieve zoektocht naar een hondje dat bij toeval zijn pad kruist en waar een bijzondere en onverwachte band mee ontstaat. Voor mij is dit een prachtig en symbolisch verhaal hoe doorzettingsvermogen, toewijding en samenwerking invulling en waarde geeft aan ons (samen-)leven.