Tristan Stokman

Tristan Stokman - Beeld: Tristan Stokman

Als iemand die zich veel bezighoudt met internationale politiek, lijkt het misschien alsof ik niet veel kan zeggen over de lokale politiek. Toch denk ik dat je lokaal al snel het verschil kan maken. Omdat het meer gaat om individuen in plaats van getallen.

  • 26 jaar
  • Oosterbeek
  • Hij/hem

De individuen waar ik me graag voor in ga zetten zijn vooral de immigranten, en nieuwkomers binnen de gemeenten. Zij moeten het gevoel hebben dat iedereen welkom is in Renkum. Daarnaast kunnen sommige dingen misschien vanzelfsprekend zijn voor de mensen die hier al jaren wonen, waar de nieuwkomers zich achter de oren krabben. De constante evaluatie van problemen binnen de gemeente is enorm belangrijk, en daarom wil ik –als jong D66-lid- ervoor zorgen dat we bij de tijd blijven, en blijven innoveren binnen onze gemeente.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Op het basketbalveldje in Heveadorp, omdat het vele doeleinden heeft. Je kunt er lekker bewegen, terwijl je omgeven bent door de natuur. Zo kom je fysiek en mentaal tot rust. Daarnaast is het een ontmoetingsplek waar je nieuwe gezichten leert kennen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De Gemeente Renkum heeft de potentie om een progressieve gemeente te zijn. Zo heb ik mensen ontmoet die vooruitdenken en voorloper willen zijn op verschillende gebieden. Naast ambitieuze klimaatdoelen, vooruitstrevende onderwijsplannen en slimme woningbouw mogen we nog meer inzetten op inclusie, en ligt er ruimte voor verbetering in de kansengelijkheid.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een ambitieuzer immigrantenbeleid. 
  • De gemeente aantrekkelijker maken voor jonge mensen. 
  • Een nieuw basketbalveldje 🙂

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is betekent voor mij het streven naar verbetering. D66 bestaat uit mensen die denken aan de toekomst, vooral op lange termijn. Het zijn mensen die begrijpen dat dingen complex zijn, en niet alles van de een op de andere dag beter zal worden. Desalniettemin moeten we blijven streven naar die stip aan de horizon, en doorgaan met het verbeteren van onze samenleving.

Wat is je favoriete boek?

Making History, van Stephen Fry. Het verhaal gaat over het creëren van een alternatieve geschiedenis waarin Hitler nooit bestaan heeft. Het laat je al gauw nadenken over hoe bepaalde acties grote gevolgen kunnen hebben, maar ook hoe situaties zo anders hadden kunnen lopen bij de kleinste beslissingen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het klinkt misschien heel elitair, maar ik ben deze zomer bij een wijnproeverij in Frankrijk geweest. Ik was nooit zo’n wijndrinker, maar ik ben na het proeven van het diverse palet aan smaken helemaal overstag. Nu ik terug ben in Nederland haal ik regelmatig een goed wijntje van de Gall en Gall. Wat is het toch eigenlijk ook bijzonder, dat we hier in onze gemeente bij de detailhandel zo veel verschillende brouwsels kunnen halen, afkomstig van over de hele wereld.