Inspirerende middag met Sigrid Kaag in Purmerend

D66-partijleider Sigrid Kaag was zaterdag 20 november in Purmerend. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster op 22, 23 en 24 november hielp ze de lokale D66’ers met het uitdelen van flyers in de binnenstad. Ook bracht ze een bezoek aan de buurt in Overwhere-Zuid waar de eerste woningen van het aardgas zijn en worden gehaald. Het bezoek werd afgesloten met een inspirerend en persoonlijk gesprek in Pop- & Cultuurpodium P3.

Net als veel andere partijen die meedoen aan de verkiezingen was D66 zaterdag vertegenwoordigd op de Koemarkt, waar de gemeente een opvallende gele schoolbus had geparkeerd en een ‘Meet & Greet’ organiseerde met de kandidaten op de kieslijsten. Vanuit de hele provincie waren D66’ers naar Purmerend gekomen om kiezers te vertellen over het belang van de verkiezingen en een stem op D66. Ook een aantal Tweede Kamerleden was aanwezig. Sigrid Kaag maakte met een groep enthousiaste partijgenoten een rondje door het centrum, sprak met het winkelend publiek en ondernemers en kreeg spontane en leuke reacties. Flink wat voorbijgangers gingen met haar op de foto.

Sigrid Kaag met lokale D66'ers in de binnenstad van Purmerend

Sigrid Kaag met D66’ers in de binnenstad van Purmerend - Beeld: D66, Martijn Beekman

Daarna vertrok Kaag met een kleiner gezelschap naar de modelwoning in de Proeftuin Aardgasvrij, in de Gasinjetstraat. Samen met Mark Intres, lijsttrekker bij de verkiezingen in Purmerend en Beemster, liet ze zich over de proeftuin informeren door D66-wethouder Paul van Meekeren. In de wijk sprak ze met bewoners van woningen die inmiddels niet meer worden verwarmd met aardgas, maar via het warmtenet van Stadsverwarming Purmerend. Zij vertelden Kaag wat er allemaal kwam kijken bij deze overgang. Ook sprak Kaag met een bewoner die woont in een straat die nog aan de beurt moet komen. Deze bewoner liet het gezelschap weten het fijn te vinden dat de overgang haar geen geld kost. Dat is in de proeftuin mogelijk door een bijdrage van de rijksoverheid.

Aan het eind van de middag sprak Kaag in P3 met een vanwege de coronamaatregelen bescheiden groep inwoners van Purmerend en Beemster. Indringend ging ze in de intieme setting in op de waarden waar D66 voor staat, wat nieuw leiderschap voor haar betekent en over de kracht van de treffende campagneslogan ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’. Ze gaf uitgebreid antwoord op vragen uit het publiek, onder meer over haar inspirerende voorbeeldrol. Ze eindigde met de oproep aan iedereen om toch vooral te gaan stemmen.