Femme Award 2022

Voor het vijfde jaar op rij staat D66 Purmerend op 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, stil bij de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale vrouwendag is een dag met wereldwijde aandacht voor vrouwenthema’s zoals vrouwenrechten, economische zelfstandigheid, gelijke kansen voor mannen en vrouwen en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie. In 2018 riep D66 Purmerend de Femme-Award in het leven: een award voor die vrouw die zich volgens de inwoners van Purmerend het meest inzet op het gebied van het jaarlijkse thema.

Thema
Het thema dit jaar is: solidariteit, de kracht voor verandering. Omdenken in een pure vorm. Hoe kun je samen met andere vrouwen onderwerpen aansnijden die specifiek vrouwen betreft zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwen in de politiek, een gelijkwaardige positie behalen voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij, de waardering voor de diverse culturen die ons land rijk is en ga zo maar door. Niet in problemen denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Samen. Het is als vrouwen onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren voor elkaar, op een positieve manier. Daar willen we bij D66 in Purmerend graag bij stil staan.

Winnares 2021
Vorig jaar kreeg Chantal Elsland de Femme Award. Zij werd genomineerd vanwege haar haar tomeloze inzet voor de kledingbank Purmerend. Chantal overleed in augustus 2020 onverwacht op 41 jarige leeftijd.

Wie wint de Femme Award in 2022? Dinsdag 8 maart zullen wij dat bekendmaken.

Voor meer informatie kijk op de website van Internationale Vrouwendag. Wij danken hen voor hun inspiratie en het mogelijk maken van deze dag.