D66 laat zich bijpraten over ambitieuze plannen van H20

De fractie van D66 Purmerend heeft zich zaterdag 28 mei laten bijpraten over de plannen van de H20 Esports Campus aan de Spinnekop. In Purmerend neemt de ontwikkeling van IT en e-sports namelijk een grote vlucht en de initiatiefnemers van H20 zijn daar de drijvende kracht achter. Inmiddels zijn deze sectoren een belangrijk onderdeel van het economische beleid van de gemeente. D66 ziet de grote kansen van de ontwikkelingen, ook op het gebied van innovatie, onderwijs en sport.

Nadat H20 in 2016 zijn intrek nam op de locatie van de voormalige Koogmolen is hier een van de grootste e-sportscentra van Europa ontstaan, met tientallen bedrijven. Verschillende onderwijsinstellingen zijn of worden aan H20 verbonden, waaronder hogescholen. En professionele sportclubs, waaronder Ajax, weten de locatie in Purmerend goed te vinden.

Volwaardige campus

De initiatiefnemers willen van H20 nu een volwaardige e-sports techcampus maken. Een plek waar onderwijs, werken, e-sports en sporten samenkomen, met ruimte voor grote evenementen en verblijf voor bezoekers, studenten en werknemers. Hiervoor is een masterplan opgesteld waarin verschillende scenario’s zijn uitgewerkt. Dit masterplan zou flinke effecten hebben op de inrichting van de omgeving van het voormalige schoolgebouw. De gemeente gebruikt het plan als inbreng voor een gebiedsvisie die momenteel wordt opgesteld voor het bedrijventerrein De Koog. In dit gebied moet werken en wonen in de toekomst steeds meer worden geïntegreerd.

Verdere ontwikkeling

Naar verwachting wordt deze gebiedsvisie rond de zomer afgerond en na de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd. Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van De Koog en van H20.

D66 is van mening dat de ontwikkeling van H20 door de combinatie van leren, werken, ondernemen en sporten van groot belang is voor Purmerend. Met de sectoren waar H20 zich op richt, onderscheidt Purmerend zich in de regio Amsterdam en zelfs op landelijke schaal. Bovendien wordt zo een groter onderwijsaanbod en meer werkgelegenheid gecreëerd, ook voor jong talent dat we graag voor Purmerend behouden.

D66 kijkt uit naar de gebiedsvisie voor De Koog en op welke manier de verdere ontwikkeling van H20 hierin mogelijk wordt gemaakt. Wij gaan hier graag met alle betrokkenen en belanghebbenden over in gesprek.