Sven van Meekeren

Sven van Meekeren - Portret van Sven van Meekeren - Beeld: D66 Purmerend

Mijn naam is Sven van Meekeren, ik ben 20 jaar oud, woon in Purmerend en studeer commerciële economie. Ik ben lid geworden van D66 omdat ik me echt aangesproken voel bij veel van de standpunten: een sociale partij die ervoor kiest dat iedereen vrij moet zijn, en een partij die het klimaatprobleem serieus neemt. En dat is belangrijk, want ik wil ook nog een leefbare wereld voor mij en straks mijn kinderen! Ik heb ervoor gekozen om op de lijst van D66 Purmerend te staan, omdat ik ook graag de stem van mijn leeftijdgenoten wil vertegenwoordigen!

D66 is voor mij een herkenbare partij met haar standpunten op het gebied van klimaat of bijvoorbeeld drugsbeleid. Daarnaast ben ik zelf dus student en goed onderwijs is dan ook een belangrijk onderwerp waar ik me lokaal graag hard voor maak. Verder zie ik lokaal starten in de politiek als een mooie opstap naar een politieke carrière. Niet als doel op zich, maar om mee te werken aan een nog mooier land. Komt nog eens bij dat politiek actief zijn goed is voor je algemene ontwikkeling en je kennis van de maatschappij. En mee meedenken over lokale politieke kwesties lijkt me gewoon heel erg leuk.

Meer over

  1. Kandidaat

Ik ben tevreden met mijn plek op de lijst en ben erg benieuwd naar de uitslag eind november. Ik wil me graag inzetten voor een betere stad en meer betrokkenheid van jongeren in de politiek!

Sven van Meekeren

Beeld: D66 Purmerend