Paul van Meekeren

Paul van Meekeren - Portret van Paul van Meekeren - Beeld: D66 Purmerend

In het jaar 2000 ben ik in Purmerend komen wonen: de eerste jaren was mijn aandacht vooral op Amsterdam gericht, waar ik ook werkte voor bedrijven als IBM en Deloitte. En gaandeweg kwam ik tot de ontdekking dat Purmerend best heel veel had te bieden: een mooi theater, een unieke oude binnenstad en gewoon heel veel voorzieningen. Kortom, een stad waar je met een gezin heerlijk kon wonen. Dat gebeurde ook, mijn beide (nu studerende) kinderen hebben er een fantastische schooltijd gehad en veel vrienden gemaakt. Ze beschouwen Purmerend echt als hun thuis.

Omdat ik altijd al geïnteresseerd was in politiek heb ik op een gegeven moment kennis gemaakt met de fractie en een aantal leden van D66 Purmerend. Ik kwam als voorzitter in het bestuur van de partij en besloot na een aantal jaren op de achtergrond dat ik ook de voorkant wel eens wilde leren kennen: ik ben toen in 2010 commissielid geworden en in 2014 gekozen als raadslid. Dat smaakte naar meer en na mijn verkiezing als lijsttrekker ging ik na succesvolle onderhandelingen voor D66 Purmerend als wethouder aan de slag in het nieuwe college. Een uitdaging waar ik nog steeds ontzettend trots op ben, zeker gelet op de ambitieuze portefeuille en wat we allemaal hebben bereikt voor de stad.

Meer over

  1. Stuur Paul een email
  2. Volg Paul op Twitter
  3. Volg Paul op Facebook

En hoewel er veel is gedaan is er ook nog heel veel te doen! Want ook mijn kinderen willen straks graag zelfstandig wonen, om maar iets te noemen. En voor hen, maar ook voor eventuele kleinkinderen, wil je graag een aarde achterlaten die schoner en duurzamer is. En de groene en duurzame aspiraties van D66, landelijk en lokaal, hebben me altijd aangesproken. Ik heb er mijn steentje aan bijgedragen als wethouder en hoop dat nog een keer te kunnen doen. Het is zo belangrijk. Daarom stel ik mij ook graag weer kandidaat voor deze mooie partij, om verder te werken aan een mooie toekomst voor iedereen. En met iedereen bedoel ik ook echt iedereen: want voor onze grondwet is iedereen gelijk.

Communicatie en bewonersparticipatie, Energietransitie, Dierenwelzijn, Beusebos/Kom A7, Duurzaamheid en milieu, Onderwijs, Jeugd/jongerenwerk Wijkwethouder Weidevenne.

Lid van het portefeuillehouders overleg (pho) Jeugd
Lid denktank duurzaamheid
Lid pho ISW afvalbeleid
Lid bestuurlijk overleg regionale samenwerking Afvalwaterketen

Paul van Meekeren

Beeld: D66 Purmerend