Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Schriftelijke vragen over signalen dat Nederlandse ondernemers werden afgeluisterd door NSA

Schriftelijke vragen van de leden Verhoeven en Schouw (beiden D66) over de signalen dat de Amerikaanse NSA ook topmensen uit het bedrijfsleven afluistert aan de ministers van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

1.            Heeft u kennis genomen van het bericht Snowden leaks: France summons US envoy over NSA surveillance claims?

2.            Kunt u ingaan op de suggestie dat niet alleen mogelijke terroristen worden afgeluisterd, maar ook mensen uit het bedrijfsleven en hierbij ook berichten over het Braziliaanse Petrobras meenemen?

3.            Kunt u uitsluiten dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten voor economische doeleinden Nederlandse bedrijven in Nederland bespioneren?

4.            Hoeveel voorbeelden van dergelijke bedrijfsspionage zijn bij u bekend, om welke sectoren gaat het en wat gaat u hieraan doen?

5.            Welke risico’s loopt het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse burger door spionage voor economische doeleinden?

6.            In hoeverre is en blijft bedrijfsspionage een prioriteit voor de AIVD?

7.            Bent u bereid een expliciet signaal aan de Amerikanen te geven dat bedrijfsspionage niet past in een relatie tussen bevriende landen?

8.            Bent u bereid deze vragen voor maandag 28 oktober 12.00 uur te beantwoorden?

Gepubliceerd op 24-10-2013 - Laatst gewijzigd op 18-08-2014