Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Groenboek Duurzaam Inkopen

Op papier koopt Nederland 100% duurzaam in, maar in de praktijk komen groene ondernemers er nauwelijks aan te pas. Dat moet anders. Iedere overheidslaag draagt daarbij een eigen verantwoordelijkheid. Echt duurzaam inkopen is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het Groenboek Duurzaam Inkopen van D66 biedt daarvoor extra handvatten, zodat lokale bestuurders écht werk kunnen maken van duurzaam inkopen.

60 miljard euro

Ieder jaar kopen overheden in Nederland ter waarde van maar liefst 60 miljard euro in aan producten en diensten. Daarmee hebben we goud in handen. Om banen te stimuleren bij onze innovatieve bedrijven, om onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen en om daarmee te zorgen voor een schone en gezonde leefomgeving voor onze inwoners.

Inspiratiebron

Van quick wins tot grote beleidswijzigingen: het groenboek staat vol met best practices uit heel het land die dienen als inspiratiebron. Van het duurzamer inkopen van stoeptegels in Amsterdam, naar een compleet andere visie op een gebouw in Wageningen. D66 roept bestuurders op er uw voordeel mee te doen en elkaar op te zoeken om kennis en ervaringen te delen. Want kennis en kunde, daar valt of staat duurzaam inkoopbeleid mee.

Nóg grotere stappen

Door elkaar te stimuleren en te inspireren kan D66 in heel Nederland nóg grotere stappen maken. We kunnen bedrijven die voorlopen op het gebied van duurzaamheid een extra duw in de rug geven. Dat is goed voor de inwoners én voor de ontwikkeling van de nieuwe, groene economie.

 

Gepubliceerd op 25-11-2015 - Laatst gewijzigd op 25-11-2015

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48