Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Bijdrage Hans Engels debat over deconstitutionalisering

Op 21 april jl. debatteerde de Eerste Kamer over het initiatiefvoorstel van D66 Tweede Kamerlid Gerard Schouw tot deconstitutionalisering van de benoeming van de burgemeester.

In de Eerste Kamer sprak Senator Hans Engels namens de D66 fractie over de vraag of de Grondwet zich dient uit te spreken over de aanstellingswijze van de burgemeester.

De Eerste Kamer stemt op 28 april over het initiatiefvoorstel. Een aanvaarding van dit voorstel zou een eerste stap zijn op weg naar een grondwettelijke opdracht aan de wetgever.

U kunt de volledige tekst van Eerste Kamerlid Hans Engels lezen door het onderstaande document te downloaden.

Gepubliceerd op 22-04-2015 - Laatst gewijzigd op 22-04-2015