Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Michiel Scheffer

GELeeftijd 50 jaar
Woonplaats Nijmegen
Functie Senior Associé bij Berenschot
Vrije tijd Opera, fietsen

“We staan in Nijmegen-Lent, waar sinds 2013 gewerkt wordt aan een nevengeul voor de Waal. Zodat we in Nederland droge voeten houden. Deze plek staat voor de strijd tegen klimaatverandering en de noodzaak om onze economie voor onze kinderen te verduurzamen. Dat betekent dat we moeten investeren in banen en de energie van de toekomst. Nederland moet hervormen, Gelderland kan investeren met haar 4 miljard euro reserves. We moeten dat inzetten waar dat maatschappelijk en economisch het beste rendement oplevert. Dat is in Gelderland: duurzame innovatie, werk en onderwijs. “Bij de aanleg van de nevengeul worden er ook kansen voor natuur, sport en recreatie gecreëerd. Goed voor de eerste toeristische provincie van Nederland. De keerzijde is wel dat vijf overheden moeten samenwerken in de realisatie van de geul. Die bestuurlijke drukte betekent: vijftien jaar besluiten en plannen en dan drie jaar bouwen. Als we Nederland sneller willen moderniseren, bijvoorbeeld in de transitie naar duurzame energie, dan moeten we het bestuur vereenvoudigen want dat is een hindernis voor burgers en bedrijven die aan de slag willen. Kortom, landsdelen en minder bureaucratie.”

Lees hier meer over de verkiezingen in Gelderland.

Laatst gewijzigd op 19 februari 2015

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48